Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
U

uprchlikzcssr

3. 8. 2012 12:23
Hele rejzjir rejzjir jak se ti libi muj novej nick ?

Ja se divim ze na ty tve otazky ohledne te Stepnickove vubec nejakej Cech reaguje.  Ty "sam " vis nejlepe jak to bylo a pouze mlzis,  prezto ze ja vse napsal tak obektivne jak to jen slo. Vis dobre ze z SSSR prisel pokyn k politickym procesum a z toho "ceskoslovenskeho Hollywoodu" byla vybrana jako obetni ovce Stepnickova , ktera mela manzela v zapanim nemecku. V te dobe byla v CSSR "nezadouci" a to se odrazelo na jeji filmove necinnosti . Teto situace STB vyuzila , a nejen ze zfalsovala dopis od jejiho manzela ve kterem ji mel lakat do nemecka  k filmu, ale tez ji zprostredkovali prevadece, kteri ji vylakali do teh bazin  kde ji nechali samotnou s ditetem  a STbaci nani vypustili psy. Verejnost v CSSR byla oblbnuta tak,  ze i nektere zname  ceske filmove osobnosti proni vyzadovali ten nejvyssi trest . Uz vis proc si nedala zadost o legalni vystehovani? Barak zacal rehabilitace uz pred Chruscevem ale stalo se mu osudnym ze vystrachal neco na Novotneho z jeho cinosti behem valky.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

4. 8. 2012 9:48
Re: Hele rejzjir rejzjir jak se ti libi muj novej nick ?

Kdybych dostal dopis od manželky v zahraničí, že mne i se synem zve k sobě, obrátím se na úřad, zda by mne i s dítětem za ní nepustili, když nejsem nositelem žáxného hospodářskéého či jiného tajemství, pokud mi to zamítnou, tak sklapnu, požádám o sociální dávky atd., už proto, že mám odpovědnost za syna, tak v žádném případě neutíkám přes čáru.  A to rozhořčení jejich tehdejších kolegů také mohlo vyplývat z toho, že s nimi možná pochodovala před r. 1948 na první máje, oblíbeném to zaměstnání tehdejších herců.   

I Alice Masaryková se legálně vystěhovala., která dokonce byla určitě přinejmeneším nositelkou něch těch politikcýh drbů.. V nejhorším případě si počkám na pořádání nějakého toho oorganizováného  zájezdu na Západ, jak s ním třeba byla v r. 1958 Olga Scheinpglugová, která jistě také nebyla považována za politicky zcela prověřenou osobu.

Nevím, zda ze SSSR přišel pokyn k organizování politickýchn procesů, ono se hodně lidí vymlouvalo na SSSR (Čepička, Váš), tak

1 0
možnosti
FH

Bouše

2. 8. 2012 14:05
Dobře napsáno

R^ 

K tomuto tématu existuje i výborný televizní film Swingtime.

http://www.csfd.cz/film/228428-swingtime/

0 0
možnosti
DM

makovec123

2. 8. 2012 14:57
Re: Dobře napsáno

jojo. nebyt toho filmu, tak sem o cele tehle akci nejspis nemel ani potuchy. zacal sem se po informacich pidit prave diky tomuhle filmu.

0 0
možnosti
JD

twine

2. 8. 2012 13:43
Komunismu = státní teror

Blouznivci, kteří míní, že za komunismu bylo lépe, mají krátkou paměť nebo špatné informace. Komunismus stejně jako nacismus udělal z lidí poddané státu, komu se to nelíbilo, měl smůlu. Někoho poslali skrze mučírnu na krchov, jinému "jen" sebrali vše co měl, možnost vzdělaní atd. Stát byl jedno velké vězení obehnané ostnatým drátem a informační blokádou.

2 0
možnosti
VS

Astaroth

7. 8. 2012 13:43
Re: Komunismu = státní teror

Dnes jsme poddani kapitalu, bank a velkotovarniku.

1 0
možnosti
X

xosvetitel

2. 8. 2012 11:43
Jeste chci dodat ze "Akce Kamen" byla nekdy v 80tych letech

nafilmovana  bud v Anglii nebo v USA ,a hralo v ni par hercu ceskoslovenske narodnosti. Tez v tom filmu byl portretovan ten "Agent Chodec" ktery se osamostatnil ,  prevadel okradal a vrazdil lidi na vlastni pest. V jeho chajde byla obevena ta divka kterou tam drzel v nejake bedne , ale to myslim v CR uz kazdy zna. Ten fim sem mel moznost videt a  nejvice si pamatuji tu zcenu , jak   ta domovni duvernice vzdy  pri nejakem vyroci vyvesovala tu  dlouhou sovetskou  vlajku z okna tretiho patra a te stare duchodkyni  ve druhem patre vzdy  tou vlajkou ucpala okno. A ta duchodkyne se jednou "namichla" a tu sovetskou  vlajku  ustrihla  a byla zato poslana do ustavu pro choromyslne. K tomu Bil'akovi patri v 50tych  letech  tez to malo zname povstani Presovskeho kraje,  o ktere se zaslouzil tou svou politikou pri kolektivizaci  vychodniho Slovenska a likvidaci rusinske narodnosti. Barak zacal predcasnou "Perestrojku" a urcite by dopadnul lepe nezli Dubcek in 1968 kdyby ho Novotny "nezlikvidoval".

0 0
možnosti
TA

tajny agent

2. 8. 2012 13:29
Re: Jeste chci dodat ze

Rusinska narodnost se na Vychodnim Slovensku likvidovala tim zpusobem ze se na obchody vycapily nazvy v jejich jazyce? ... ja uz fakt nevim ... prijde mi vse jako propaganda.

0 0
možnosti
E

exosvetitel

2. 8. 2012 10:50
Operaci " akci ' Kamen"

Vymyslel plukovnik Antonin Prchal  a na jeji realizaci se podileli nacelnici druhe a treti spravy STB,  plukovnici Matousek a Sonka. Na druhe sprave se vytvoril odbor nazyvany "agenti chodci", ktery se staral o realizaci akce Kamen.Tento odbor ziskaval agenty z rad lidi , kteri svym puvodem, politickou prislusnosti a socialnim postavenim byli blizci tem skupinam obyvatelstva ktere chteli opustit republiku. Pouzivali se i byvali paseraci , lide nemeckeho puvodu usedli v blizkosti hranic , lesnici a jini. Agentura vytvorena z rad bejvalejch "demokratu" pak pronikala mezi ty kteri chteli nebo uvazovali o odchodu do exilu nebo do "podzemnich" organizaci, ktere v te dobe nesporne existovali. Aby vse melo mezinarodni dosah tak s STB spolupracovala Statni bezpecnost vychodniho Nemecka. Prava ruka Husaka Bil'ak  se hodne zaslouzil o plne stavy taboru nucenych praci , ktere po svem nastupu zacal Barak likvidovat a tez zrusil operaci "Kamen". Obeti podobne provokace se stala i J. Stepnickova.

2 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 8. 2012 11:19
Re: Operaci

A ta Štěpničková nechtěla utéci že ano? Stala se obětí vlastního úmyslu.

1 0
možnosti
ZB

zberanek

2. 8. 2012 7:32
Je třeba připomínat jejich zločiny

Stále je třeba připoínat zvěrstva STB, KGB a KSČ. Bohužel po roce 1989 se konfidenti STB a KGB dostali opět k moci, nějak se naše společnost nedokáže poučit a vzepřít.

4 0
možnosti

oldiess

8. 8. 2012 11:43
Re: Je třeba připomínat jejich zločiny

jak? dostali se opět k moci? copak někdy o moc přišli? jen asi týden po 17. listopadu byli zalezlí, a pak už jeli zase naplno

0 0
možnosti
JK

Honza56

2. 8. 2012 5:29
film

Mam v supliku na kazete okopirovany film Escape, na ktery jsem narazil kratce po immigraci do Kanady v roce 1984.  Nemohu si jej prehrat, protoze uz aspon deset let nemam VCR.  Mlhave si vzpominam ze film byl prave o teto STB akci.  Myslim ze to byl britsky film.

Na netu nic o tomto filmu nemohu najit.  Na Wikepedii je v seznamu filmu s timto nazvem jeden z roku 1980, neni tam ale k nemu nic napsano.  Domnivam se ze je to prave tento film.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

2. 8. 2012 6:04
Re: film

Tedy v Česku jsou firmy, které vám ten film převedou na DVD.

0 0
možnosti
X

xychteen

2. 8. 2012 3:37
A něco z éry stařičkýho mocnáře by nebylo?

:-)

0 0
možnosti
BB

Banjo Banjo

2. 8. 2012 9:33
Re: A něco z éry stařičkýho mocnáře by nebylo?

Asi takhle - v parlamentu není moc poslanců s vazbami na Habsburky.

0 0
možnosti
GN

Gustav Nečas

1. 8. 2012 22:08
nepopírám, že tajné služby dělají svinstvo

po kterém vláda oficiálně nesmí ani toužit. Ale co kdybyste se přestal tvářit tak tajuplně jako byste našel důkaz o UFO? Tajuplné zahraniční prameny, spiklenologické stránky...

Rád bych vám oznámil, že podobné věci najdete i v našich ústavech dokumentujících akce StB a zločiny komunismu.

Článek je jistě záslužný, ale zkuste hledat prameny u nás a nedělejte z toho investigativně odhalenou konspirační akci. Mimochodem různých pochybných akcí dělají každý rok tajné služby na celém světě desítky.

Nezkoumal jsem komparativně váš článek, ale pochybuji, že: Bohužel nepatří k nejznámějším a informací o ní je na českém internetu i v archivech jako šafránu. Neuškodí proto vytáhnout z hlubin historie polozapomenutá fakta a připomenout si je."

GOOGLE vám na dotaz "Akce kameny" vrátí 2 240 000 (slovy dva miliony dvěstěčtyřicet tisíc) odkazů. Takže nic objevného či ultra tajného.

0 0
možnosti
DM

makovec123

1. 8. 2012 22:41
Re: nepopírám, že tajné služby dělají svinstvo

na presnou shodu jich vyhodi pouze 3540 (doporucuju naucit se u google pouzivat uvozovky). z toho cast je upoutavka na casopis, kde clanek vysel, ale pouze v papirove podobe, cast vede na stejny dokument ceske televize, cast jich vede na stejny clanek na csfd, cast jich vede na sice ruzne clanky, ovsem je v nich o akci kameny pouze zminka, spousta toho vede na stranky o sutrech

kvalitnich clanku o tehle akci je minimum. schvalne mi zkuste najit alespon deset obsahlejsich textovych pramenu. ostatne i z wikipedie byl clanek o teto akci pred casem vyhozen pro spatnou zdrojovatelnost. jediny, opravdu kvalitni a obsahly, na internetu dostupny zdroj informaci je onen linkovany ze stranek cia.org

o zadnou investigativnost se nesnazim a muzu vam uprimne rict, ze od mnoha lidi jsem se uz dozvedel, ze o teto akci nemeli nejmensi tuseni. a rozhodne to nejsou lidi, kteri by se o minulost nezajimali. proto jsem sepsal co jsem sepsal.

2 0
možnosti
KASPTH

kladivo a srp, poroste ti hrb

1. 8. 2012 20:38
Zasluzny clanek

R^

1 0
možnosti
GA

Generál Augusto

1. 8. 2012 22:52
Re: Zasluzny clanek

SouhlasR^R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál