Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Děkuji za každý takový příspěvek. Protože v záplavě přehnaně negativních zpráv o demokracii, a až "nostalgicky" dobrých zpráv (stále se ořezávajících o ty špatné příklady) o totalitě, je těch objektivních stále více potřeba. Připomínání není svalování, antikomunismus, ani "hlupáctví", jak se nám snaží komouši a jejich příznivci vnutit, a jak jim média dávají za pravdu. Nesmíme zapomínat, musíme připomínat! Aby jsme si to nemuseli zopakovat!Co udělá komoušům největší radost? Ne nedostatky demokracie! Ale nepřipomínání a následné zapomínání! Neudělejme jim tu radost!

1 0
možnosti

Demagogický výrok "„Je absurdní, že o týhle zkurvený době jednou budou lidi mluvit jako o zlatejch časech“  lze vyřknout v jakékoliv době, kór v té dnešní.

0 0
možnosti

Myslím,že pravdu nemáte.Je mi 43 let,takže leccos pamatuju.Komunisti taky kradli,ovšem nerozkradli republiku,bylo na důchody,školství bylo zdarma(např.pomůcky se fasovaly),policajti se nemuseli bát,že je cikáni beztrestně zmydlí a odejdou s podmínkou,nepamatuju že by někdo napadl záchranáře,byly přísnější tresty a vězni museli makat a ne se válet na celách,všichni museli dělat jinak to byla příživa,zdravotnictví nebylo nejhorší.Neříkám,že to byla super doba,ale o co se teď máme lépe?Stát zadlužený po uši,každou vteřinou dluh narůstá,máme x tisíc bezdomovců(ano,někteří si za to mohou sami)státní fabriky,např.vyhlášené české sklo jsou vytunelované a pár vyvolených se má jako prasata v žitě.Vysvětlujte babce,která zaplatí nájem a léky a nezbyde jí na jídlo jak je supr,že může cestovat třeba do Ameriky.

3 0
možnosti

A z čeho teda žije ta vaše babka, když ji nezbývá na jídlo? :-)

0 0
možnosti

srovnani je sporadicke .. v nekterych vecech se mylite, napr u one SNB a ze by nebyl respekt vuci nim .. tak to bych se hodne divil... tady u nas chodivali dva ti esenbaci jak rikate byli to pochuzkari kteří měli svůj rajon který obchazeli prubezne podle služeb. Nestalo se, ze by se tu vyskytl nejaky problém - dnes není policista videt,  dřív byli naprl dopravaci na akcich ve meste kontrolovali parkovani, kontrolovali pasy, doklady, nezamcena vozidla atd .. dnes se podivejte kolem sebe každý druhy si za jizdy telefonuje, jezdi bez pasu, parkuji v protismeru a niikde nikdo.... to, ze se dalo cestovat bych vam mohl i dolozit ze starého katalogu Cedoku .. bylo mozne uskutečnit i cestu kolem světa  cena 51 000,- coz je tehdejsi cena Skody 120 a dalo by se pokracovat dal .. jen je to zbytecne .. vy jste si svůj názor udelal a snažíte se jej uvadet jako jediny spravny .. jen je tady stále spousta lidi, kteří v te době zili a vi co z toho je pravda a co není.  ano v mnoha vecech pravdu mate a souhlasim s vámi ale naprosto ne ve všech. Navíc pomijite v podstate duvody - proc tomu tak bylo....

1 1
možnosti

Už jsem se lekl, že nebude zmínka o frontách na banány...

4 1
možnosti

Tak fajn. A teď byste, pane Makovský, mohl napsat zase 10 nejčastějších lží o našem polistopadovém vývoji. Protože dnes už téměř nikoho nezajímá, co se tady dělo v padesátých letech minulého století, ale spíš to, v čem žijeme dnes.

6 4
možnosti

Jedinou pravdu máte v tom, že primitivy opravdu historie nikdy nezajímala, proto jsou také tito lidé schopní i několikrát opakovat stejné chyby, protože je zkrátka zajímá jen co bude zítra, dál (ať už do budoucnosti či minulosti) jejich ,,rozhled,, bohužel nesahá a vy jste toho zářným příkladem. ;-)

4 4
možnosti
Foto

Dneska to zas tak o moc lepší není, protože sotva jsme se jednoho socialismu zbavili, hned jsme se nasoukali do dalšího - bruselského. Pryč ze socialistické Brusele, zpátky do kapitalistické Evropy!

6 2
možnosti

RvPo precteni clanku nechapu jak muzete mezi Brusel a totalitu klast rovnitko.

1 0
možnosti

nechci tu dobu zpet ale celkem pekne jsou 80tá léta popsána zde.http://www.zpovedka.cz/000007.php [>-]

Dnes  take vše není ideální, hranice svobody jsou sice o něco širší, můžeme přispívat do diskuzí jako je tato, cestovat ale o to víc jsou lidé sledováni, že se o tom komunistům ani nesnilo, viz aktuálnhí případ Snowden aj.

5 1
možnosti

K82a92r21e36l 20V16a61n86ě14k

28. 6. 2013 11:28

Karma za perfektní článek. Škoda jen, že pravdivým argumentům velká část národa nevěnuje pozornost a  netouží být zodpovědná sama za sebe. Zase budou volit komunisty a tleskat lžím.

9 2
možnosti

Pane Makovský, děkuji Vám za tento článek... Byla to hrozná doba - šedivá a plná strachu.

8 4
možnosti

Z78d96e98n56a 18K17o17č66í

28. 6. 2013 11:12

Ano, rozhodně problémy byly - a zejména v padesátých letech. Operovat však dnes problémy z těchto let a srovnávat je s dnešními je hodně mimo.  To je jako bychom technickou vyspělost radia z roku 1950 s dnešním.  

Odvádí se tím pouze pozornost od problémů současnosti - a to byl asi hlavní záměr autora. Takže podle mě  RvRvRv

6 11
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál