Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na jednu stranu je dobre, ze uz odesla do duchodu. Z toho je taky videt, proc ti komanci tak usiluji o mista, kde mohou ovlivnovat skolstvi.

0 0
možnosti

Komunističtí radní na krajích už se nechali slyšet, že se budou rušit gymnázia a posilovat učňovské obory. Vzdělance nepotřebujeme.

0 0
možnosti

Tak, měli co jíst, to jo. Bydlet ? Jo, to vesměs taky měli kde. Vlastně měli i tu práci. Všichni. Jo, to určitě měli. 

No, kdyby tohle bylo to nejhorší s čím děcka dneska chodí ze školy, tak to by byla selanka.

1 0
možnosti
Foto

Paní učitelka měla svým způsobem pravdu a jak koukám tak se o tom nesmí mluvit.

3 6
možnosti

To už jste, příteli, brzo zapomněl, co znamená když se skutečně "o něčem nesmí mluvit" :-)

4 0
možnosti

Pokud si dobře pamatuji, tak jak komunizmus tak nacizmus jsou zákonem označeny za zločinecké režimy. Myslíte, že by soudružce učitelce prošlo stejným způsobem, kdyby dětem rozdávala odznáčky s hákovým křížem, smrtihlavem a brožůrky vydané protektorátní Vlajkou?

3 0
možnosti

a take by mohla detem rikat ze za hitlera nebyla bida a vsichni mohli pracovat a svym zpusobem by mela pravdu..

3 0
možnosti

Tak to je pěkné. Konečně se našla učitelka, která nelže a říká dětem pravdu o minulém režimu...tedy já jsem tehdy žil a netuším, co máte na mysli, když říkáte, že učitelka lže o tom, že jsme měli práci. Měli. Všichni. A klidně se stavte na hlavu, protože si nalháváte do vlastní hlavy. Vy jste si nevšiml, co je kolem lží o době před rokem 89? Mladí dostali byt za pár korun, k tomu navrch půjčku na zařízení, ještě to museli potvrdit deseti léty u podniku (co by za to dnes dali), na ulicích bezpečno, na školách jakbysmet, parádní zájezdy s kolegy ze zaměstnání, takové lidské to bylo, zajímali jsme se o své kamarády, sousedy, byl definován nepřítel....

18 21
možnosti

takhle to končí, když se zblázní komunista

16 8
možnosti

Vážení přátelé kapitalizmu jedinou výhodou tohoto zřízení je že můžeme cestovat kam se nám zlíbí ovšem pokud na to máme což současný systém dovoluje jen velmi úzkému profilu občanů s tou prací je to také špatné v 45 letech je občan více méně odepsaný protože již málokdy sežene práci , republika je rozkradena ; všechny vlakové lodě průmyslu jsou v cizích rukách a to málo co je v českých rukách je bezostyšně tunelováno takže jaké má vyhlídky na lepší život tento národ. Nikdy jsem nehoroval pro komunisty ale pokud mohu ze svého pohledu srovnat oba režimy tak si myslím, že klady převažovaly před zápory minulého režimu i když těm co hodně ublížil to asi tak nepřipadá. Jedno ale vím naprosto jistě - ti co nejvíce křičeli po tom že nikam nemůžou cestovat tak ti cestovali, studovali na západě bez problémů. Nemusíte se mnou souhlasit ale toť vše co můžete. Přeji všem krásný nedělní den.

15 14
možnosti

A o které zemi píšete ?  Pokud se podívám z okna, nebo se projdu po našem náměstí, nepřipadá mi to tu nijak rozkradené.

7 5
možnosti

O tom , jak jde v naší zemi "všechno do háje" , svědčí 2 ukazatele. HDP na hlavu v paritě kupní síly. V tomto ukazateli se pohybujeme někde mezi 25 a 30 místě na světě (Na světě je cca 190 zemí). V roce 89 jsme byli na 40 místě na světě. Takže za 23 let jsme přeskočili 10 zemí. Mimo jiné i takové Portugalsko , které bylo ČSSR tehdy hodně vzdáleno. V dalším přehledu , který sestavuje OECD ohledně kvality života (ekonomika,zdravotnictví,životní prostředí,školství,kriminalita) se pohybujeme také kolem třicátého místa. Když si to vyhodnotíte dle počtu obyvatelstva , vyjde vám , že min 80% světové populace je na tom hůře než my.

Paní učitelku bych propustil...takto "vzdělávat" děti je nepřípustné...

8 5
možnosti
Foto

V r. 1989 se u nás vypočítaval HDP ? A podle soudobých výpočtů CIA jsme tehdy umístili v druhé desítce států.

Ročenka Handbook of economical statistics (r. 1986) pro rok 1985, vydávaná CIA,  člení námi uvedené státy podle výše dosaženého hrubého národního produktu do několika skupin:

1) Státy s úrovní vyšší než 10 000 dolarů: Dánsko, Finsko, Kanada, NSR, NDR, Norsko, Švédsko, Švýcarsko, USA.

2) Státy s úrovní mezi 5 000 a 10 000 dolary: Austrálie, Belgie, Bulharsko, Československo, Francie, Irsko, Itálie, Maďarsko, Nizozemí, Nový Zeland, Polsko, Rakousko, Rumunsko, SSSR, Velká Británie.

Podle těchto výpočtů pak Walter Komárek soudil, ž

V roce 1985 v časopisu Politická ekonomie ve stati „Zamyšlení nad rozvojem československé socialistické ekonomiky“ odhadl velikost hrubého domácího produktu ČSSR připadající na jednoho obyvatele na 5 tisíc USD (ceny r.1975), čímž se tento stát zařazuje mezi 20 až 25 nejvyspělejších zemí světa po boku Velké Británie, Itálie a Rakouska. Připustil, že jiné odhady přiřazují Československo ke Španělsku, Řecku a Portugalsku (s.232-233) Ex post pan Maddison přiřkl Československu 20 místo.

2 3
možnosti
Foto

Vážení přátelé komunismu v naší předlistopadové historii... Víte v čem byla největší nesvoboda té doby? Právě v tom, že každý musel pracovat. Ono se to tváří, jako že je to strašně skvělá věc, ale je to opravdu největší nesvoboda. Zatímco dneska se nikomu nezakazuje pracovat, před rokem 89 se všem zakazovalo nepracovat! Cítíte taky tu zrůdnost? 

Musíš pracovat i kdybys nechtěl versus můžeš pracovat, když budeš chtít.... 

o těch ostatních věcech, jako je normalizace, dráty, stb, okupace a podobně nemá snad ani cenu polemizovat

17 8
možnosti

To by me nenapadlo! Hned zitra v praci podám vypoved a budu SVOBODNE  nepracovat! Hurááá svobodo !

5 6
možnosti

Pravdou je, že životní podmínky jsou dnes obecně mnohem horší. Příjem, který má většina populace a který nedosahuje průměrného příjmu stačí pouze na pokrytí základních životních potřeb. To nehovořím, že někteří zaměstnanci mají i méně než např. důchodce. A kategorie důchodců a zdravotně postižených je na tom velmi bídně o nezaměstnaných nemluvě.

7 15
možnosti

Nesmysl. Životní prostředí je na tom výrazně lépe, kupní síla obyvatelstva jakbysmet, o osobních i ekonomických svobodách nemluvě. Není nic, v čem by se podmínky občanů ČR zhoršily, notabene podstatně.

Lžete a lžete hloupě, protože všechna čísla se dají snadno dohledat.

13 7
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS