Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

i tyhle projevy lidí s rudou vlajkou, volajících po komunistech na výročí 17. listopadu patří k demokracii... je to mnohdy zraňující a bolestivé, ale taková demokracie holt je, lze jenom doufat, že národ jako celek má už nějakou úroveň a bude schopen se s těžkými časy se ctí vypořádat...

11 1
možnosti
IJ

I59v31a30n 67J23i90r85e30š

18. 11. 2012 15:07

To se špatně rozdýchává hochu, když obelhaný a podvedený národ začíná nabírat dech a brání se kruté diktatuře bezohledné části bohatých lidí, žijících mimo realitu a tvrdících nesmysly, že práce je dost, průměrný výdělek je 23000 a jiné pohádky.

6 17
možnosti
Foto

Poslední křeče Vašeho režimu nejsou příjemné, v tom máte pravdu. Je potřeba se podívat pravdě do očí, přiznat, že nevíte co s tím a dát své funkce k dispozici. Lidé očekávají racionální kroky, ne hysterii a adoraci polobláznů a psychicky vyšinutých jedinců.

9 21
možnosti
Foto

P97e93t61r 93K53r72á26l

18. 11. 2012 14:45

S poslední větou bezvýhradně souhlasím. Jen nevidím někoho, kdo by byl těch racionálních kroků schopen. On je vlastně nikdo nedokáže ani pojmenovat.;-D

2 1
možnosti
LJ

Doporučuji udělat analýzu našeho stavu.

Za První republiky bylo u nás více komunistů než v sousedních zemích, většina  spisovatelů byli členové KSČ. Gottwald v r. 1945 sdělil Stalinovi, že Rudá armáda může od nás odejít, komunisté že hladce převezmou moc i bez její pomoci. Nemýlil se. Ve sousedních zemích však komunisté pomoc Rudé armády potřebovali. Po válce u nás dostali komunisté tolik hlasů, jako v žádné jiné zemi. Po únoru se rozběhly procesy. V sousedních zemích však skončily Stalinovou smrtí, v r. 1954 už v Maďarsku začaly rehabilitace. U nás v tomto roce ještě likvidovali skupinu Závodský. Za normalizace bylo u nás na milion obyvatel více komunistů než jinde. Po změně poměrů všude hladce proběhly církevní restituce, u nás  je ohromná hysterie. Po změně poměrů se v sousedních zemích komunisté přejmenovali na demokratickou levici a podobně a vytratili se. U nás se nepřejmenovali a sílí. Žádný politik, politolog, filozof či historik se u nás nepokusil vysvětlit, proč tomu tak je.

12 2
možnosti
Foto

P34e16t53r 70K40r68á10l

18. 11. 2012 14:52

Ale dokáže. Jenže to by pak znamenalo naší zvěčnělou ikonu prohlásit za padlou a revoluci oficiálně prohlásit za nerevoluci. Z toho by pak plynuly otázky, na které by nejspíš nikdo nechtěl odpovídat. Pár článků na toto téma vyšlo, ale věsměs skončily zastrčené na různých pochybných serverech, kde jim nebyla věnována pozornost.

1 1
možnosti
RH

ProtiAlt? Není to ten spolek bývalých komunistů, zkrachovalých rádoby podnikatelů, novodobých soudruhů a dalších politických bigamistů?

Novodobý soudruh - vynikající a výstižný název! ( Děkuji za něj paní spisovatelko Procházková.) :-)

9 17
možnosti
Foto

Není, pane Holíku. Asi jste si to s něčím popletl.

6 0
možnosti

Stejné jak o Mistra Šimoníka. Chápu, že máte obrovský mindrák z doby před r.89. Tehdy jste byl ovce. A dnes musíte dohnat zameškané. Dnes, kdy Vám za to nic, ale absolutně nic nehrozí. Proto si to teprve dnes rozdáváte se socialismem a komunismem. Jenž ten už byl poražen. Zdá se, že tu takových je hodně. Proč vlastně lidé jako Vy mluvíte o demokracii, když zjevně netušíte, co to je. Dnes jde o charakter té demokracie. A Vám zcela zjevně vyhovuje ten vládní - i s mírou korupce, i s mírou nekompetentnosti. A to jen proto, že jste našel odvahu rozdat si to s nepřítelem jaksi ex post. ono to o Vás  a nejen o Vás ale opravdu něco vypovídá. Inu ve jménu demokracie se lze bít i s mrtvým nepřítelem. Tak se bijte - chápu, že se považujete za úctyhodné hrdiny - takové ex post.

14 12
možnosti
RH

Pokud si myslíte, že byl komunismus-socialismus poražen, tak jste nepochopil smysl včerejší demonstrace.. Nejde o "charakter demokracie", jde o směřování společnosti. Korupce vadí každému slušnému člověku, ovšem tady se z korupce obviňuje svobodný systém.

15 8
možnosti
JD

J54i81ř68í 54D33r66á49č

18. 11. 2012 9:47

Autore, není to tak složité. Lidé vyrážejí z politických důvodů do ulic zejména tehdy když mají pocit, že stávající vláda potažmo celý systém je HLUCHÁ/Ý k jejich požadavkům a REPREZENTUJE....bůhví koho či bůhví co. To Vám na Svobodné Evropě neřekli?:-):-)

12 14
možnosti
RH

tady jde o to, že 17. listopad byl o tom, zbavit se komunistického marasmu a včerejší demonstrace byla v podstatě rudá (odbory, marxistický ProAlt apod.) Vaše nejapná poznámka o (imperialistické) Svobodné Evropě je jen dalším důkazem, že šlo včera o opak idejí 17. listopadu..

17 6
možnosti
Foto

Proč lidi, kteří trpí selektivní ztrátou paměti a stýská se jim po starých časech, neuspořádají demonstraci 7.listopadu anebo 25 února.

15 9
možnosti
FS

Co na to říci?!Autor opět předvádí svou nenávistnou politickou agitaci.Proč se nezamyslí proč se něco takového děje?Proč jsou nespokojení lidé považováni za lůzu a rudou chátru,jak se autor vyjadřuje?Takové slátaniny,která nám autor předkládá,to si můžu přečíst v německém deníku Mladá fronta.

17 22
možnosti
RH

stačí si přečíst pár hesel, poslechnout pár názorů a uvidět pár rudých vlajek a je zřejmé, že 17. listopadu šlo o přesný opak.. Máte nějaký jiný nápad než to nazvat rudou lůzou?

13 8
možnosti
RH

Ne znásilněný listopad, ale znásilněná demokracie a okradeni lidé, nejen o své peníze, ale i o své ideály. Rv

19 11
možnosti
RH

Já ty novodobé bolševiky nechápu. Oni mají ten komunismus tak zažraný v genech, že i po 23 letech oslovují ostatní diskutující soudruhu! Jejich ROD asi nevymře niky. ;-D;-D

10 5
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál