Místopředsedové Starec a Škromach, lháři ve vedení ČSSD

ČTK vydala zprávu o výzvě k dodržování Bohumínského usnesení, předané vedení ČSSD zástupci antikomunistických iniciativ. Součástí zprávy je i citace místopředsedy strany Starce, který se vyjádřil ve smyslu, že ze strany ČSSD je Bohumínské usnesení dodržováno.

Starec, místopředseda sociálních demokratů, kteří v současnosti s KSČM vládnou ve většině krajů, protest odmítl jako neinformovaný. "Bohumínské usnesení, tak jak bylo přijato, tak je celou dobu sociální demokracií dodržováno a nemám vůbec pocit, že by bylo jakkoliv překračováno," řekl ČTK.

Pro osvěžení paměti si připomeňme text Bohumínského usnesení:  „Sjezd schvaluje platnost závěrů hradeckého sjezdu ČSSD o nepřípustnosti spolupráce sociální demokracie s extremistickými politickými stranami. Vylučuje politickou spolupráci se SPR-RSČ, KSČ, MNS, KSČM, LB a SDL“.
A teď k faktům. V textu usnesení se nespecifikuje, zda se týká koaliční a jiné konkrétní spolupráce. V textu není ani řečeno, že jde o spolupráci na vládní úrovni, jak se často snaží někteří z představitelů ČSSD lživě tvrdit. V současné době v čele devíti krajů vládne koalice ČSSD a KSČM a v jednom kraji vládne pouze ČSSD, ovšem s podporou KSČM, bez uzavřené koaliční dohody.

Pan místopředseda Starec označuje výzvu platformy Bez komunistů.cz jako neinformovanou a tvrdí, že ČSSD Bohumínské usnesení dodržuje. Sám sebe postavil do role lháře, protože ze strany ČSSD je naopak Bohumínské usnesení, ve kterém se zapovídá spolupráce s KSČM, zcela nepokrytě porušováno.
Místopředseda ČSSD a senátor Škromach okomentoval citaci v článku ČTK slovy „Zase TOPácká propaganda.“ Lživé prohlášení místopředsedy Starce však slyšelo několik desítek účastníků happeningu platformy Bez komunistů.cz a několik přítomných novinářů. Místopředseda Škromach se tak snaží zakrýt lež svého spolustraníka lží jinou, ve které se navíc snižuje k ubohému očerňování politického rivala.

Je smutné, že se členové vedení nejsilnější levicové strany v České republice nedokáží tváří v tvář jednoznačným faktům postavit čelem k vlastnímu selhání a uchylují se k tak ubohým a primitivním lžím.

A možná ještě smutnější je, že zatímco voliči pravicových stran za jiné lži své strany trestají nevolením, levicoví voliči svým hrdinům za podobnou ubohost zatleskají.

Více informací o občanském sdružení ProtiAlt a platformě Bez komunistů.cz získáte na našich facebookových stránkách:
ProtiAltBez komunistů.cz

Autor: Dusan Makovsky | sobota 25.5.2013 7:34 | karma článku: 27,08 | přečteno: 1089x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75

Dusan Makovsky

Od pendreku k Ústavě

12.1.2014 v 8:22 | Karma: 33,75

Dusan Makovsky

Potřebujeme lustrační zákon

4.12.2013 v 7:25 | Karma: 21,18

Dusan Makovsky

Milošu, kde jsi?

2.6.2013 v 21:48 | Karma: 30,22

Dusan Makovsky

Jak jsem se nestal neonacistou

27.3.2013 v 10:27 | Karma: 39,80
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál