Socialisté, dodržujte, co jste si sami usnesli

Bohumínské usnesení je stále platný závazek, který byl přijat na 27. sjezdu ČSSD v roce 1995.

Jeho text je krátký, jednoznačný a vylučující předem jakékoliv odlišné způsoby výkladu „Sjezd schvaluje platnost závěrů hradeckého sjezdu ČSSD o nepřípustnosti spolupráce sociální demokracie s extremistickými politickými stranami. Vylučuje politickou spolupráci se SPR-RSČ, KSČ, MNS, KSČM, LB a SDL.“ Nikde se v něm nepíše, že jde o spolupráci na vládní úrovni, na úrovni lokální, nebo že zákaz se týká pouze uzavírání veřejně deklarovaných koaličních partnerství, jak se čas od času snaží vedení současné Sociální Demokracie tvrdit.
I přes skutečnost, že jde o stále platný závazek, má ČSSD v současnosti ve vedení devíti krajů uzavřenou koalici s KSČM a v jednom kraji vládnou s podporou komunistů. Lžou tak nejen sami sobě, ale i svým voličům a napomáhají postupné cestě komunistů zpátky k moci. Sociální demokraté tak opouštějí cestu, kterou by se měla ubírat demokratická levicová strana a vrací se pětašedesát let zpět, do doby, kdy se stali poslušnými vazaly komunistické strany. Zapomínají na jména jako Milada Horáková, Bohumil Laušman, Jan Buchal, Oldřich Pecl a další a další, kteří byli popraveni a umučeni představiteli strany, se kterou dnes tak ochotně spolupracují.
Platforma bez-komunistů.cz, spojující antikomunistická sdružení z celé ČR, pořádá tuto středu 22. května od 17:00 před Lidovým domem happening, v rámci kterého hodlá předat vedení Sociální demokracie výzvu k ukončení spolupráce s KSČM a připomenout členy Sociální demokracie, kteří padli za oběť komunistické zvůli.
Co si někteří členové ČSSD a KSČM myslí o připomínce Bohumínského usnesení?
Zdeněk Škromach: Už nevíte, co by jste si vymysleli. Ubohé. Na rozdíl od Dienstbiera a jemu podobných, upřednostňuji nekomunistické řešení. Ale podobné "iniciativy" jsou spíše kontraproduktivní. Proc třeba neoslovíte Vaše pravicové kamoše, aby nabídli vítězné ČSSD vládnutí na kraji s jejich podporou, aby zabránili většímu vlivu komunistů?
Vlastimil Krátký: Jsem pro zrušení nesmyslného Bohumínského usnesení žádná jiná strana ho nemá akorát ČSSD si tím zbytečně komplikuje situaci. Jsem proto aby členové co s tímto usnesením nesouhlasí apelovali na své vedení a na mimořádném sjezdu ho zrušili!!! A taky bych uspořádal demonstraci na ukázku kolik lidí je pro a kolik proti spolupráci ČSSD s KSČM. Skupinka nějakých zoufalců tady přece nebude diktovat většině podmínky!
Zdeněk Steinbauer: podporuji vládní spolupráci ČSSD a KSČM jako v současné době v souvislosti s preferencemi stran jedinou možnou účinnou spolupráci v zabránění zavedení fašizujícího novodobě otrokářskéhop státu pod falešným praporem svobody a demokracie..... demokracie je vláda lidu a zde vládne kapitál, tak bych prosil, aby se demokracií neoháněli ti, co skutečnou demokracii nechtějí, ale pouze chtějí hru na demokracii a jejichž záměrem je zbohatnout...... pouze levicová vláda nás může skutečné demokracii, tj. Vládě lidu přiblížit, protože levicové strany hájí zájmy lidu....
A na závěr jeden hlas z druhé strany, který je zároveň odpovědí Zdeňku Škromachovi...
František Knotek: Plně souhlasím s Bohumínským happeningem. Kdy někdo z grémia ČSSD prohlasil, že půjde v koalici s ODS nebo TOP09? Nikoho neznám....
Stránka platformy bez-komunistů.czFacebooková stránka platformy bez-komunistů.cz
Událost, založená na Facebooku k středečnímu happeningu

Autor: Dusan Makovsky | úterý 21.5.2013 16:00 | karma článku: 37,32 | přečteno: 3339x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75

Dusan Makovsky

Od pendreku k Ústavě

12.1.2014 v 8:22 | Karma: 33,75

Dusan Makovsky

Potřebujeme lustrační zákon

4.12.2013 v 7:25 | Karma: 21,18

Dusan Makovsky

Milošu, kde jsi?

2.6.2013 v 21:48 | Karma: 30,22

Dusan Makovsky

Jak jsem se nestal neonacistou

27.3.2013 v 10:27 | Karma: 39,80
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál