Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Změna ve vedení země, kterou přivodila jasně projevená vůle lidu vedeného jedním z nejlepších světových boxerů, se nelíbí pomýlené části obyvatelstva východní části země, zvláště Krymu, které dokonce projevuje nedemokratické separatistické tendence. Jakékoli referendum o osamostatnění těchto regionů nebo jejich připojení k Rusku je samozřejmě principiálně zcela nepřijatelné, protože by to představovalo v Evropě zcela bezpříkladné flagrantní porušení mezinárodního práva. V diskusích o tomto tématu sice od některých nepřátel demokracie a Evropy zaznívají hlasy o jakýchsi podobnostech s dřívějším děním v Jugoslávii, kde demokratická Evropa rozpad onoho státu usilovně podporovala. To je ale naprosto falešná analogie, jak je jistě každému soudnému člověku zřejmé. Bylo by pod naši úroveň takový nesmysl jakýmkoli argumentováním vyvracet. Stačí snad jen říci stručně a jasně – když dva dělají totéž, není to totéž!

1 0
možnosti

Super článek a zasloužená karma.:-)R^

4 2
možnosti

Tak jednoznačně je pravda, že Rusové měli na pádu Hitlera opravdu veliký podíl, jenže také je pravda, že bez vylodění spojenců v Normandii by to nikdy sami nedokázali. Došlo k situaci, kdy z Východu je tlačili Rusové a ze západu spojenci, takže Němci nemohli přesouvat své jednotky. Možná by si pan Olšer mohl dát tu námahu a přečíst si něco o "setkání na Labi".

7 1
možnosti

Nezapomínat na vylodění na Sicílii v roce 1943V

3 0
možnosti

Z69d37e88n81a 30K96o63č69í

2. 3. 2014 16:47

Někdy má pan Olšer skutečně "zajímavá" vysvětlení, ale na tom podstaném ohledně Krymu má celkem pravdu. 

V  květnu 1944, po skončení okupace, byli Krymští Tataři obviněni z prokázané kolaborace s nacisty a na Stalinův příkaz deportováni do střední Asie. Dnešní podoba ukrajinského státu byla dokončena v roce 1954, kdy Nikita Chruščov daroval Ukrajincům Krym u příležitosti 300. výročí připojení Ukrajiny k Rusku. Dnes má Lvov autonomii, Krym žádá o připojení k Rusku a žije tam víc než 65 % obyvatel Ruské národnosti. Dne 20. 1. 1991 bylo provedeno celokrymské referendum za účasti 93 % obyvatelstva, jenž vyjádřilo přání ustanovit Krymskou ASSR jako subjekt federace SSSR. 

V únoru r.1991 však ukrajinský parlament přijal zákon o ustanovení Krymské ASSR jako součásti Ukrajiny. 

V roce 1989 žilo na Krymu 67 % Rusů a 25,8 % Ukrajinců. Ve školách se 96 % výuky vedlo v ruském jazyce. Od roku 1987 se na poloostrov vracejí krymští Tataři vysídleni za Stalina pro kolaboraci s fašistickým Německem. Dnes jich na poloostrově žije více než 300 000 a žádají o udělení ukrajinského občanství, jazykovou rovnoprávnost a alespoň samostatnost Krymu, když ne úplnou nezávislost.

5 3
možnosti

Kočí je sprostá lhářka. Je to podvodnice, a měla by si na sebe raději dávat pozor. Za prvé krymští Tataři nekolaborovali s nacisty, To je lež. Za druhé na Krymu žije 58% Rusů. A v roce 1994 Rusko uznalo v rámci mezinárodních dohod Krym jako součástí Ukrajiny.

2 4
možnosti

Karma.Nic nového, VIP bloger a ikona místních soudruhů jistě nelže, jen upravuje fakta podle svých potřeb...;-)

8 1
možnosti

Dobrý názor na Chocholouškova pacienta.R^R^R^;-D;-D;-D Jen ta poslední věta se nepodařila. Styďte se? Co to proboha je?8-o8-o8-o Vždyť Olšer ani neví, co to je stydět se:-P:-P

5 0
možnosti

Sprostý a pomlouvačný článek o jiném blogerovi - to je ale jenom Vaše vizitka.Rv

2 16
možnosti

Co je na tom pomlouvačného? Že ukazuje na lži vašeho oblíbence? :-)

11 0
možnosti

Jenom nechápu, proč toho Stalina děláte lepším než ve skutečnosti byl, když píšete 

"Bylo to v Polsku, v devětatřicátém, po boku nacistického Německa".

On to nacistické Německo 17 dní nechal bojovat samotné. Teprve po pádu Varšavy se rozhodl jít svému spojenci naproti (nikoliv po boku).

Tedy i vy falšujete historii. V jedné větě dvakrát.

0 1
možnosti

Pane Řezníku, když Řeknete a, tak řekněte i b. Stalin vstoupil do Polska o 17 dní později proto, že Němci byli rychleji připraveni, tedy oni byli připraveni již v den podepsání smlouvy a tak velkou operaci, včetně logistického zabezpečení nepřipravíte za jeden den. Nehledě na to, že si před tím Stalin vyvraždil to nejlepší co sovětská armáda měla.

5 0
možnosti

Hezký den.

Dovolím si zastat pana Olšera.Nejsem pamětník, nedávno jsem odložil dudlík. Ale co se týče druhé světové války. Co jsme se učili ve škole a co jsem pochytil čtením knih historických. Z toho vyplývá, že hlavní břímě v boji proti Hitlerovi nesl Sovětský svaz. A je jedno jaká byla historie před napadnutím SSSR Hitlerem. To by jste mohl také kritizovat USA, protože ony si vychovali teroristy. Před tím je hospodářsky, vojensky a konzultanty podporovali. Dnes s nimi mají jen starosti a mají co dělat ochraňovat před nimi své občany. Samozřejmě po otevření druhé fronty si američtí vojáci zaslouží úctu. Ale je třeba také zachovávat úctu i sovětským vojákům.A co vy? Nejde o falšování historie. Držíte stejnou úctu padlým americkým vojákům a sovětským vojákům? 

Vy ne. Taková móda Vás starších je  dle momentální situace,kdo zrovna vládne, abych byl "ideově in" dle své barvy stranické, překrucovat historii. Bezzostyšně, vědomě. Styďte se!!!!!!!!!

3 7
možnosti

A ještě chci dodat, že jste k smíchu pro nás mladé z toho důvodu, že když oponujete zařazujete své oponenty mezi bolševiky, estébáky a další. Mne nemůžete. Ovšem nedivil bych se, kdyby jste se zeptal na historii mých rodičů. zda-li nebyli bolševiky, estébáky, schvalovatele roku 1989. Hnus

2 5
možnosti
Foto

Nechte toho, pane kolego. Přestal jsem Olšera číst a teď kvůli Vašemu článku jsem si ho musel přečíst. Navíc v neděli.

5 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál