Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Včera jsem se díval, tedy náhodou, na Okres na severu a hodně jsem se pobavil. Už ne tolik nad těmi herci, z nichž nás mnozí "obveselují" dodnes. Karma, kolego.

3 0
možnosti
DM

no já dovalil domů někdy kolem půlnoci z happeningu v Lucerně, pustil jsem televizi a vybafl na mě Pepíček Bek a jeho Florenc 13:30. Byl to velmi dadaistický prožitek .o)

3 0
možnosti
RL

Nejsem příznivcem komunistů. Jsem ročník 77, ale některé věci si dobře pamatuju. Fronty na všechno, dědovo zoufalství a beznaděj, když jsme ještě na Štědrý den běhali z fronty do fronty a snažili ze koupit kapra.:-( Taky větu třídní učitelky:"Jediná škola, na kterou se dostaneš, bude hornické učiliště!".Až nedávno jsem se na třídním srazu dozvěděl, že to byla nějaká "kádrovačka" a měli z ní strach všichni učitelé. Nebýt 89-tý, své výhružky by splnila.

Jenže zapomínáte na to, že mnoha lidem se žilo lépe než "předtím!"

Třeba moje prababička. Narodila se v roce 1909. Matka jí zemřela a otec zahynul v 1. světové válce. Místo školy sloužila ( dnes bysme řekli otročila ) na statku u sedláka. Vdala se, měli dítě a bydleli v malém domku společně s manželovými rodiči. Krize, další válka, převrat v roce 48. Jenže ti "hnusní komunisti" ji dali práci, slušné bydlení, dcera mohla chodit do školy. Proč by si měla stěžovat a hlavně na co by si měla stěžovat? Měla se mnohem lépe, než "předtím!" Takových lidí nebylo několik, byly jich miliony. Takže to, že nemohla svobodně cestovat jí zcela jistě netrápilo.

To, že "elity"kradly ve velkém, nebylo nic nového. Zkuste si zjistit, jak to vypadalo za 1.republiky.  Znárodnění začalo už po roce 1945, komunisti ho jen dokončili. Měnová reforma by musela přijít, ikdyby vládl kdokoliv.

Politické procesy a vraždy se konaly i v "demokratických státech".

Represe proti jinak smýšlejícim lidem neprobíhaly jen "za železnou oponou". Pokud jste byl mánička, policajti se na Vás zaměřili. A nemusel jste bydlet zrovna  v ČSSR.

6 0
možnosti
RL

Ekonomika byla vlivem zásahu RVHP v pr..li, to je holý fakt. Tvrdit, že jsme např.Jawy a Tatry vyváželi do celého světa je taky skoro pravdivá informace. Jenže ten celý svět byly státy RVHP a spřátelené , potenciálně skoro komunistické země. Vyměnit Tatru 815 za pár pytlů arašídu byl zcela jistě dobrý obchod. Pro černochy z pralesa určitě.:-)

Neobhajoval jsem komunisty. Jen mě štve, jak se z lidí, kteří zde žili dělají spoluvrazi.

Pokud jí někdo kritizuje, měl by uvést vše pro a proti. Nic totiž není pouze černé nebo bílé, ale hodně, hodně strakaté.

PS:Jak budou lidé po 65-ti letech hodnotit demokracii, kterou nám přinesl listopad 1989?8-o

3 2
možnosti
JK

pravda bude jako obvykle někde uprostřed... tak jako by pan Kojzar viděl na minulosti jen samá pozitiva, tak fanatik Makovský vidí jen a jen samá negativa

možná by to chtělo trochu nadhledu ;-)

4 6
možnosti
DM

no moment. ja pozitiva vidim. byli jsme mladí... mladí... mladí... jo a spolužačkám se od hrudníčků odrážely prsa, to mi příjde jako docela velké pozitivum té doby .o)

8 2
možnosti
FV

je to smutne cteni ale pravdive. bohuzel se polovine naroda po tom styska protoze porad cekaji lepsi zitrky ale zadkem nehejbnou. je treba tuhle smutnou kapitolu nasich dejin pripominat aby se jiz neopakovala. takovych Gottwaldu tady beha nejen v rudem dresu ale i oranzovem coz je becko komunistu.

samozhrejme karma

7 1
možnosti
IF

R^ S dovolením si uložím odkaz a budu ho rovnou dávat namísto donekonečna opakovaného psaní pořád stejných argumentů. Děkuji.

6 0
možnosti
PH

Já jako starší občan, než je autor to mohu jen potvrdit a dodat, že to bylo někdy i o dost horší než autor popisuje. R^

7 0
možnosti
JH

J34i17ř11í 75H75o98l66ý

25. 6. 2013 9:42

Byla to doba kterou komunisti, socani a jiné kriminální živly milují nade vše!!!

7 0
možnosti
ZB

Karma.To je těžké, pro lidi, kteří se chodili do práce jen flákat, doba kdy opilce na pracovišti nikdo neřešil jim připadá jako starý zlatý časy...pro takové typy,kteří se nejsou schopni  postarat ani sami o sebe to byl skutečně ráj.Mimo žlab nic víc neřeší a nenávidí každého, kdo to vidí jinak a má v životě větší úspěch než oni.

12 1
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál