Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vzal jste to pěkně zostra, na totalitě nezůstala suchá nit. S mnoha věcmi lze souhlasit, mnohé jste zase zamlčel. Zkuste dnes těm mladším ročníkům také vyprávět, že tehdy nebyl problém získat zaměstnání i s bytem. Kolik lidí díky tomu mohlo po roce 1989 tyto druhdy podnikové byty privatizovat? Ke svobodě slova - tehdy jste se nemohl vyjadřovat proti společenskému zřízení, dnes hrozí kriminál za to, že ve vzteku verbálně urazíte příslušníka jisté menšiny. Esenbáci rozháněli vodními děly protirežimní demonstrace, dnešní policisté rozhánějí vodními děly a slzným plynem demonstrace proti násilí ze strany minority. Komunisté kradli, Štrougal má chalupu kdesi v horách, ale proti dnešním kmotrům, co si díky korupci vybudovali celá impéria, je to kapka v moři. Průmysl, třeba textilní, nezkrachoval kvůli zastaralým fabrikám, ale kvůli levnému dovozu z Číny. A také řekněte těm mladším, že za totality dostaly děti ve škole veškeré učební pomůcky zdarma... Váš text na oslavu nynější doby na mě působí stejně černobíle, jako argumenty zástanců totality!

4 8
možnosti

Vy jeden šprýmaři, zaměstnání s bytem? Pokud jste byl furťák či horník, tak ano. Ale co ostatní?;-D

8 0
možnosti
Foto

Komunista je největší sobec na celém světě.

Komunistovi nevadí, když jiné jen tak popravovali, vraždí, mučili, zbavovali svobody, zabavovali majetek .... Komunistům nevadí, že nás okupovala cizí vojska. .... Komunistům nevadí, že jsme měli totálně zdevastovanou přírodu a v tom jsme byli uvězněni a nemohlo se ven. .... Komunisté v takovém režimu a pod takovou vládou byli spokojeni. Hlavně když oni se měli dobře. Na všechno a všechny ostatní komunisté kašlou. Oni se přece měli dobře a to jim stačí.

Nechápu ale, proč právě tací sobci si stěžují na dnešní poměry? Chybí jim popravy, vraždy, zabavování majetků jiných v naději, že jim opět z toho něco kápne? Asi jim chybí udávání a donášení na jiné a hlavně ty benefity za to. Po tom smutní.

9 1
možnosti
Foto

Ve Vašem podání nejsou komunisté nic jiného než dobře prosperující kapitalisti.

1 5
možnosti

Add 3) Jedna z výhod fungující diktatury je skutečně to, že je bezpečno. Jedna z mála

Add 10) Tady bych se kapku zastavil. Já osobně si myslím že lidé byli skutečně šťastnější. Všichni měli holé zadky takže se závidělo mnohem méně než teď, lidé na sebe měli více času a bylo to pospolitější. Statistika nám už dávno prokázala že pocit štěstí není závislý na bohatství a chudší státy často bývají v průměru šťastnější než ty bohaté.

Ale to je jen drobná oprava. Jsem rád že to je pryč a jediné čeho lituji je, že se nepověsilo pár hlavních komoušů na kandelábr a další část z nich neskončila na dlooooho ve vězení.

3 0
možnosti

jste se přepsal, ne? a chtěl jste napsat, že za diktatury je především estébezpečno;-D Jinak byste se divil, co soudruhů opravdu nemělo holé zadky, a zdaleka nešlo jen o zelináře a řezníky

2 0
možnosti
MS

Souhlas, jeden z nejobjektovnějších článků na toto téma. R^

P.S. K bodu 10 - kdo to byl Cézar? Nic mi to neříká.

3 1
možnosti
MS

eee ... nejobjektivnějších

2 0
možnosti
PP

P75e65t17r 43P42á36l24k23a

25. 6. 2013 11:33

pokud jde o celkové vyznění článku, naprosto souhlasím. Jen si ale myslím, že v některých bodech si kladete nesprávné otázky, respektive vkládáte zastáncům socíku do úst argumenty, které nepoužívají, jen proto, že je snadné je vyvrátit.

Lež č. 1 – Lidská práva se dodržovala, byli jsme demokratický stát. - to podle mě nostalgici netvrdí (je opravdu velmi jednoduché to vyvrátit). Problém tedy není v tom, že režim nedodržoval lidská práva, ale v tom, že nostalgikům je jedno, že je nedodržoval.

Lež č. 2 – Národ byl zdravější díky špičkovému zdravotnictví. - naprostý souhlas s vámi, jen bych navíc doplnil a vypíchl, že některé životně důležité zákroky byly omezené věkem pacienta (a bylo jich o dost víc než dnes), padesátník mohl třeba zapomenout na řadu operací, které by mu bývaly mohly prodloužit život.

Lež č. 3 a Lež č.4 - viz bod 1, problém je v tom, že nostalgiky to netrápí, ne to, že by to nepřipouštěli.

Lež č. 5 – Všechno bylo zadarmo. Nebo skoro zadarmo. - zdarma to nebylo a za průměrný plat bylo možné pořídit o dost míň věcí ze spotřebního koše než dnes. Problém nostalgiků není v tom zdarma/za peníze, ale v tom, že průměrná mzda je pro většinu z nich dnes mnohem méně "dostupná" než tenkrát.

Lež č. 6 a Lež č.7 - opět nejde o něco, co by nostalgik rozporoval, jen ho svobodné cestování netrápí a narozdíl od socíku si na zlodějiny může otevřeně zanadávat, tak toho využívá. Lež č. 8 – Byli jsme vyspělá, průmyslová velmoc. - naprostý souhlas s vámi, tohle by měli slyšet dnes a denně Lež č. 9 – Každý měl práci, nebylo nezaměstnaných. - to je největší problém, tahle dnešní nejistota je pro mnoho lidí mnohem horší než nesvoboda a obávám se, že v tomhle bodě nostalgiky nikdy nepřesvědčíte. Lež č. 10 – Bylo líp, byly to zlaté časy. - souhlas, to je o věku nostalgiky.

8 0
možnosti
DM

no ja v tech argumentech necituju ani tak nostalgiky, jako ucastniky vsemoznych levicovych akci. vsechny ty argumenty jsou vyzobane z tuny zvastu, ktere jsem na jejich akcich zaslechl a kterejma se me snazili presvedcit ze ne oni, ale ja jsem spina, protoze nechapu, jak to tady bylo skvely ;-D

zrovna tak jsou hodne casto presne tyhle argumenty (lisici se pripad od pripadu jen slovosledem) k videni v ruznych diskusich. od novinek, pres idnes az po facebook

1 0
možnosti
Foto

„V socialismu vás nenechají trpět nouzí. Nakrmí vás, oblečou, dostanete přístřeší, vzdělání a zaměstnání, ať chcete nebo ne. Pokud by se někdo dopídil, že si toho, na  základě vaší povahy nebo úsilí, nevážíte, tedy, že nejste toho hodni, mohli byste být humálním způsobem možná i odstraněni. Dostanete-li však povolení žít, bude se vám žít dobře.“:-/

0 0
možnosti

A66n23n70a 32Č89e70r96n48á

25. 6. 2013 13:51

Škoda, že lidé nedostávali povolení žít. :-/

2 0
možnosti
VV

Karma. Přesné.Pravdivé.

3 0
možnosti
JS

J26a32n 48S45t92i80f34t30e57r

25. 6. 2013 11:23

Doslova pravda. Já neměl pas, nesměl jsem ho mít a nemohl jsem cestovat ani do DDR. A kdo jenom byl v podezření, ztratil práci. Tedy pracoval musel dál, ale třeba dobrý inženýr musel jít k lopatě.

4 0
možnosti
Foto

No, souhlasit by se dalo s body 4 a 7.

Ostatní body jsou značně diskutabilní, v některých případech naše "demokracie" komunisty překonává.  Třeba lidská práva naše současná demokracie šíří ohněm a mečem za cenu statisíců lidských životů, milionů uprchlíků a rozvrácení států. Irák a Lybie jsou toho dokladem.

A vymáhávání práva dnes a za komunistů?

Když přijdete o práci, nejste schopni splácet hypotéku, tak jdete pod most, kde můžete nadávat na komunisty, kteří by něco takového nedopustili...

4 6
možnosti
JZ

Komunisté šířili svůj teror pomocí tzv. národně-osvobozeneckého boje, což bylo ve skutečnosti označení pro terorismus a násilí, které stálo miliony životů včetně žen a dětí a vedlo to k společenskému rozvratu v Africe a Asii. Kdo nemá na splácení hypotéky, tak se může jednoduše přestěhovat do levnějšího byt. To není problém. A za článek karma zcela zasloužená. :-)

5 1
možnosti

Dobrý shrnutí, byť jste všechno nestihnul, např. falešné vysokoškoláky, kteří studovali třeba práva, veterinu atd. za podpory Stb. Taky by se slušelo dodat, že komunisti jako Štrougal, který totalitu spoluorganizoval celou dobu 41 let má dnes jeden z největších důchodů. V každém případě favorit do dnešního výběru, byť spousta lidí už o tohle zájem nemá. Možná ale právě proto;-D

4 1
možnosti
Foto

V tomto naše současná demokratická společnost komunisty vysoce překonala.

1 5
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál