Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Furt stejný, akorát se už nepopravuje.

4 3
možnosti
ZM

Ale jestli vyhrajou volby "voni", tak zase budou popravovat a zase a zase !;-D

3 0
možnosti
LS

Ronnie Reagan jednou řekl, že si přeje, aby se s Gorbačovem mohli proletět nad Amerikou. Řekl by Gorbačovovi, ať si vybere domek a že se spolu poletí podívat, jak bydlí běžní Američané. Pak snad Gorbačov pochopí, jaký je rozdíl mezi jejich systémy. Ronnieho naivita, že by komunista cokoliv pochopil, šokovala všechny okolostojící ;-D

6 1
možnosti
VK

Souhlas s jednou poznamkou k cestovani. Neni uplne pravda, ze k  cestovani do NDR a jinych bezproblemovych zemi jste potrebovali pas. Existovaly, pokud dobre pamatuju, dolozky k OP. To byl takovy car papiru, ktery vam dali na pasovem oddeleni a slouzil k jednorazovemu vycestovani napriklad do Polska, Madarska nebo NDR.

1 0
možnosti
PS

P44e80t78r 63S48k19á18l80a

25. 6. 2013 14:53

Něco takového opravdu bylo. Pamatuji ale také, že i při cestách do těchto bezproblémových zemí bylo třeba vyplnit do celního prohlášení, jaké máte hodinky na ruce a případně řetízek na krku. A samozřejmě fotoaparát.

5 0
možnosti
LS

Vynikající!R^ Bohužel, pitomci si nikdy neuvědomí, že to, co máme teď, je právě plodem oněch 40-ti let - zničený průmysl, zničený maloobchod, velké rozkrádačky zvané privatizace, církevní restituce, politická kultura jako v Bangladéši apod. - všechno začalo roku 1946, kdy si čeští občané (zdůrazňuji čeští, na Slovensku tehdy vyhrála volby Demokratická strana) svobodně zvolili zloděje, žvanily, ožraly, ztroskotance a vandaly (tak byli zhruba vnímáni za první republiky) a tito se roku 1948 dostali k moci. Vyvraždili, pozavírali a vyhnali skutečnou elitu národa, zničili vztah lidí k půdě, vyrvali církvím majetky, matriky, školy, nemocnice a vyvraždili, pozavírali a vyhnali její nejvzdělanější a nejlepší lidi, okradli každého domkaře, chalupníka, malorolníka... protože byl "buržoust", který měl dvoje kalhoty a celodenní šichtu.

5 2
možnosti
Foto

Zajímavé, že současná světová demokracie se řídí příkladem komunistů. V Iráku či Lybii se naše demokracie zasloužila o vyvraždění tehdejších elit a jimi dosazené elity se nám odměnily například vraždou amerického velvyslance v Lybii.

2 4
možnosti
AF

A69l87e90n36a 73F37i47r55s86t

25. 6. 2013 14:22

jednoduše a prostě karma R^:-). Lepší souhrný popis jsem už dlouho nečetla.

3 2
možnosti
VD

Nejhorší na tom všem je, že za komoušů se od roku 1956 šrouby spíš uvolňovaly, s výjimkou krátkého období normalizace.

Dneska se utahují. Stačí se podívat na případy Snowden, WikiLeaks, apod.

4 3
možnosti
JJ

Tím uvolňováním šroubů myslíte, že se přestalo popravovat? Nepřestalo. V textu je zmínka o Daně Muzikářové. Kromě ní milicionáři zastřelili v srpnu 1969 ještě tři další mladé lidi. Nejmladšímu bylo myslím 14 let.

Chce to buď lepší paměť, nebo lepší informace.

4 0
možnosti
Foto

V diskuzi níže jsme se zasekli na tématu podnikových bytů a školních učebnic. Nikdo ale nediskutoval, jaký je rozdíl mezi nasazením esenbáků proti demonstracím odpůrců totalitního režimu a mezi nasazením těžkooděnců proti občanům, kteří jsou nespokojeni se soužitím s jistou minoritou. Ani jsme nediskutovali o svobodě slova, tehdy se nesmělo říct nic proti komunistům, dneska aby byl člověk hodně opatrný, aby snad nepoužil nevhodného slova proti příznivcům multi-kulti. Za to hrozí dnes kriminál!

4 3
možnosti
BT

ale prd pokud budete psát pravdu a nenamontujete to toho spousty nesmyslů a předsudků nic vám nehrozí

4 0
možnosti
ZK

Z60d88e47n60a 49K24o79č16í

25. 6. 2013 13:13

Zdá se mi to jako kdybyste šel s křížkem po funuse. Co bylo, bylo.

Zaměřme se spíš na současnost a lži o současných výhodách a pozitivech. ;-)

6 5
možnosti

To by se Vám tak líbilo, dát soudruhům generální pardon? Oni ho sice zatím mají, ale je třeba neustále usilovat o jejich potrestání, těch co se opravdu provinili. Měli sice velké spojence jako Havla, ale ta totalita opravdu byla nezákonná a nefungovala sama od sebe.

7 0
možnosti
Foto

Velmi velmi nepřesné:

Vůbec nejde o to, že "podle tabulek Světové banky žil v roce 1989 průměrný Čechoslovák 71.4 roku. Ovšem průměrný Američan 75.2 roku, Rakušan 75.5 roku a Nizozemec dokonce 76.9 roku".

Otázka zní, jak se ten průměrný věk změnil třeba oproti roku 1929 ve Vámi uváděných státech.

Stejně tak je nepřesné vaše tvrzení o tom příživnictví. Kdyby tomu tak bylo, tak by musely být zavřeny všechny ženy v domácnosti.

A  mohl bych stejným způsobem odpolemizovat všechny vámi uváděné téze.

Otázka tedy zní, proč v rámci boje s tzv. komunistickými lži je nutné doupouštět se nehorázných a vědomých fabulací.

3 6
možnosti
BM

Žena v domácnosti byla brána jako matka starající se o děti-brala přídavky na ně. Pokud ty děti neměla a nechodila do práce, musela prokázat, že žije s platu manžela. Jinak byla příživnicí a šla sedět. Vždyť i provozovatelky "nejstaršího řemesla" (ty v socíku samozřejmně existovaly) musely mít razítko v občance. Většinou jako uklízečky apod..

8 0
možnosti
JR

J33a76n 87R52á73ž

25. 6. 2013 12:36

No jo,ale před převratem byly jistoty a jak mají lide žít v nejistotě,když je to nikdo neučil. Vždyť se podívejte například na chudáky Cikány. Komunisté jim zaručili práci když byli na svobodě i když byli v kriminále. Dnes je nikdo nechce zaměstnat i když se o to tak snaží a když se nechají zavřít,tak dnešní stát jim ani ve vězení nedovolí pracovat! To je přece rasismus! Dřív žádný pracující nemusel závidět sousedovi jeho dovolenou na Mallorce, neb měl jistotu,ze ani on,ani soused devizový příslib nedostane, každý mel jistotu, že banány a mandarinky jsou jen o Vánocích, nikdo se nemusel rozčilovat u televize, ze si nemůže vybrat ani jeden ze 32 programů, silnice nebyly ucpané a na Jižní spojce nestály kolony...etc. No řekněte: Je nějaký důvod, abychom nostalgicky a se slzou v oku nevzpomínali na jistoty, které jsme měli za komunismu?

1 0
možnosti

A40n71n76a 35Č37e19r20n15á

25. 6. 2013 13:43

Před převratem byla jediná jistota, že zavřít nebo popravit může režim každého, i komunistu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál