Dušan Makovský

Od Marxe k Bátorovi za jeden den? S prstem v nose

12. 02. 2014 18:52:33
Po delší době se vrátím k seriálu o výrazných osobnostech rudého mládežnického hnutí. Tentokrát s poněkud pikantním nádechem.

Při pohledu na vedení strany NE BRUSELU – Národní demokracie by se na první pohled zdálo, že si vystačíme s klasickým cimrmanovským „debil, blbeček...“. Ovšem opak je pravdou. Zdaleka by to nepopsalo do hloubky komičnost spojení osobností Adama B. Bartoše a Ladislava Zemánka.

1897969_10203431240528509_948141413_n

Známého židobijce, samozvaného pravicového konzervativce, národovce a oblíbence Miloše Zemana ABB není nutno představovat. Ovšem podívejme se na postavičku pod ním, na Ladislava Zemánka, místopředsedu Národní Demokracie.

S trochou nadsázky ho můžeme považovat za chybějící článek evoluce, spojnici mezi rádoby pravicovým extremismem a autenticky levicovým extremismem a za důkaz, že okamurovská vývojová větev, které je často tato evoluční role přisuzována, je jen slepou cestou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ladislav Zemánek, signatář akce D.O.S.T. Ladislava Bátory, autor mnoha článků na Hájkově Protiproudu, vášnivý odpuůrce „EUsocialismu“ je zároveň autorem mnoha článků na webu českých Komsomolců a bývalá vycházející hvězda KSČM a bývalý člen předsednictva Ústřední rady Svazu mladých komunistů. KSČM reprezentoval, samozřejmě že za stranické peníze, na světovém festivalu mládeže v Jihoafrické republice v roce 2010. O cestě do JAR si můžete přečíst poutavou reportáž na stránkách www.komsomol.cz.

Nechme chvíli mluvit samotného místopředsedu Národní demokracie...

Jen ve stručnosti; ti, co po listopadové kontrarevoluci „převlékli kabát“, komunisty nejsou. Něčeho takového by se skutečný komunista nikdy nedopustil. Je politováníhodné, že takovýchto lidí – kariéristů, kterým šlo jen o dobré místo – nebylo v KSČ právě málo. A tito lidé ji zevnitř rozkládali, aby pak podporovali budování „demokracie“ a aby dnes byli v čele boje proti komunistům. ...
http://www.komsomol.cz/archiv/clanky/908_lze_antikom.html

Určité procento už má s negativním, až zhoubným vlivem kapitalismu zkušenosti ve škole. Někteří se s tím nedokáží sami vypořádat a končí mezi narkomany či alkoholiky, jimiž ti ostatní opovrhují, ač si povětšinou za své problémy ani nemohou. A i kdyby mohli, každý by měl dostat druhou šanci. Tu ale kapitalismus, ona nelidská džungle, kde vítězí ti nejbezohlednější a nejcyničtější, nenabízí. Změnit to může jedině socialismus!
http://www.komsomol.cz/archiv/clanky/1046_stud_volby.html

Nelze samozřejmě nikomu vyčítat změnu názorů, nicméně přerod Ladislava Zemánka z autentického levicového barda v autentického pravicového bijce v mnohém připomíná, dnes už legendární, Komárkovu genezi „Miluji Lenina“ -> „Nemám rád Babiše“ -> „Snídám chutné Babišovo párky“.

Nemohu, abych tak řekl, za to, že jsem šel jednoho večera na jaře tohoto roku spát jako věřící komunista a druhý den se probudil s tak obrovskými pochybnostmi, že během několika dní bylo mé přesvědčení, které jsem považoval za nezlomné, pryč. Okamžitě jsem se také přestal účastnit činnosti svazu a rezignoval jsem z funkce tajemníka, takže nikdo nemusí mít sebemenší obavy, že jsem s údaji, k nimž jsem měl přístup, jakkoli manipuloval. Bezcharakterní totiž nejsem; došlo ale asi k iluminaci Boží, jak o ní píše již sv. Augustin. Byly vyslyšeny mé prosby, protože jsem již nějakou dobu předtím sledoval, že komunistická víra (nic jiného to nebude) mě vnitřně ubíjí.

Z obhajoby současných postojů L. Zemánka v jeho dopise SMKČ

Ve své podstatě nešlo o až tak zásadní názorový posun. Ladislav Zemánek se od ideí „zakážeme, potrestáme, omezíme, zadrátujeme, vyléčíme, ušmikneme“ přesunul k ideím „zakážeme, potrestáme, omezíme, zadrátujeme, vyléčíme, ušmikneme“. Dokonce i veřejný nepřítel číslo jedna zůstal na západní straně hranic. Změnily se jen tituly před jmény model

Jaké plyne ponaučení z životního příběhu Ladislava Zemánka? Nechoďte spát, protože jednoho dne se můžete probudit, v antikvariátu sehnat učebnici Marxismu-Leninismu a začít kázat o třídním boji. Prý se takový přerod ze dne na den stává.

(za výběr citátů děkuji autorům divnowebu Rudá revolta, který jsem s radostí vykradl)

Autor: Dušan Makovský | karma: 20.70 | přečteno: 1856 ×
Poslední články autora