Pro Babiše ne, aneb je čas jít o dům dál

Dovedu si představit jen velmi málo nedůvěryhodnějších osobností, které propadly mesiášskému komplexu a snaze za každou cenu spasit kohokoliv, ať už o to stojí nebo nestojí, než je pan Babiš.

Kdykoliv někde čtu o jeho politickém snažení, nemůžu si nevybavit slova mé přítelkyně „Je to k jídlu? Ne, je to od Babiše“, kterými glosuje většinu výrobků, pocházejících z rodiny Agrofertu. Bez ohledu na to, jestli jde o recyklovanou strouhanku vydávanou za rohlíky z Penamu, separátové orgie z Kosteleckých uzenin nebo drůbeží výrobky s dvacetiprocentním obsahem masa. Jde o jeden hnus vedle druhého.

Nějak se nedokážu přesvědčit o tom, že jeho vztah k politice a národu se nebude řídit podobnými principy. Samá náhražka, aby se národ zasytil, ale v konečném důsledku zbyde jen průjem a hnusná pachuť v puse. Zkrátka ideální politik pro diváky Babovřesk a hloupější část levicových voličů, čtenářů Blesku, Aha a Pestrého života, kteří už zlomili hůl nad sociálními demokraty a komunisty, ale stále naivně věří ve spasení ze strany podivných existencí, jakými jsou Tomio Okamura nebo Vít Bárta.

A stejně jako v potravinářství a politice nedůvěřuji panu Babišovi ani v jeho podnikatelských snahách na poli vydavatelském. O nezávislosti Mafry jsem neměl nikdy žádné iluze. Ostatně, stejně jako o jakémkoliv jiném vydavateli novin. Což je ostatně v pořádku. Vždy je někde nahoře nějaký majitel, který má své zájmy a názory. Nicméně, k některým mám větší důvěru, jako například k panu Bakalovi, k některým menší, což je případ pana Soukupa a k některým žádnou. Pan Babiš patří do té poslední skupiny. Obávám se, že tituly Mafry se v rodině Agrofertu změní v prapodivnou hlásnou troubu jeho pološílených vizí, říznutou opravdovým bulvárem a stanou se parodií na solidní zpravodajství.

Proto jsem se rozhodl zásadně omezit psaní svých blogů na portálu iDnes. Jak se říká, občas je potřeba jít o dům dál. Čtenost mých blogů byla zpravidla výborná, odezva na ně přiměřená, většina z nich splnila svůj cíl a donutila mnohé soudruhy vidět rudě a mít náběh na mrtvičku a reakce v mailu bývaly občas výborné, milé a přínosné. V podstatě nebylo na co si stěžovat. Jen zkrátka pana Babiše nemůžu nijak překousnout a odmítám generovat čtenost čemukoliv, co je s tímto pánem spojeno.

Proto se loučím, děkuji všem, které mé psaní bavilo, za jejich podporu, přeji všem, kterým mé psaní zvedalo tlak, aby to s nimi brzo šlehlo někde jinde. Děkuji spřízněným duším a přátelům blogerům, se kterými jsme založili před časem občanské sdružení ProtiAlt, adminům iDnesáckých blogů, se kterými se kupodivu vše vyřešilo smírně a v pohodě, Ottovi Černému a Jakubovi Rothovi, se kterými jsem se zatím nestihl setkat osobně, ale jejichž přítomnost v diskusích vždy povzbudila. Děkuji vlastně i všem čtenářům. 

Pokud mi bude schválena registrace na blogu Respektu, uvidíme se snad tam. Pokud ne, pak snad někde jinde. Ať už na neviditelném psovi, e-portálu, pravém prostoru nebo zprávách zprava. Zdejší blog rušit nebudu, jen na něj zkrátka psát nebudu. Snad čas od času, o panu Babišovi…  .o)

Krásný večer

Dušan „makovec“ Makovský

Autor: Dusan Makovsky | středa 26.6.2013 23:01 | karma článku: 24,56 | přečteno: 1038x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75

Dusan Makovsky

Od pendreku k Ústavě

12.1.2014 v 8:22 | Karma: 33,75

Dusan Makovsky

Potřebujeme lustrační zákon

4.12.2013 v 7:25 | Karma: 21,18

Dusan Makovsky

Milošu, kde jsi?

2.6.2013 v 21:48 | Karma: 30,22

Dusan Makovsky

Jak jsem se nestal neonacistou

27.3.2013 v 10:27 | Karma: 39,80
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál