Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Rudé orgie na Olšanech

Jako každý rok, i dnes si soudruzi připomněli výročí vítězného února u hrobu Klementa Gottwalda, největší kreatury novodobých dějin Československa.

Setkání pořádali mladí komunisté z Komunistického svazu mládeže a tradičně se ho zúčastnili představitelé KSČM, která „je již reformovaná, s předlistopadovou KSČ nemá nic společného a vlastně s obdobím padesátých let nemá nic společného a vůbec, nevěnujme se oněm drobným přešlapům, ke kterým došlo“.

Nejen oni si ale hodlali dnešní výročí připomenout. Na Olšanech se sešla i poměrně početná skupina lidí, kteří přišli připomenout stovky popravených, tisíce umučených a zavražděných, desetitisíce perzekuovaných, které měly na svědomí události, navazující na pětadvacátý únor osmačtyřicátého roku.

„Co máš na tý ceduli, hele, dej to pryč“ – neznámý důchodce, trhající transparent s nápisem Vítejte u hrobu vraha Gottwalda

Na svou modlu, rudou Martu, na Olšanech čekala hrstka důchodců, z nichž někteří byli bojovně naladěni. Někteří si nostalgicky zavzpomínali na doby, kdy jiný názor neexistoval, na lidi platilo gumové držhubné v rukách esenbáků a každý, byť jen trochu jinak smýšlející byl fašista a agent kapitalistů.

Na rozdíl od odborářských demonstrací, kde s příznivci levice dalo často slušně diskutovat, tady bylo to nejprohnilejší podhoubí, skrz naskrz prožrané bolševickou rakovinou.

Koho máte na tý fotce?
Faráře Toufara. Toho jste obvinili a umučili.
Toho nikdo neobviňoval!
Ne, jen jste ho umučili!

Rozhovor se starou soudružkou, která prý válku pamatuje a po osmačtyřicátém lepší svět budovala. Že chybí logický závěr, něco na způsob „ano a byla to chyba“? Chybí. Místo toho padl mnohokráte slyšený argument „Vy si minulost upravujete po svém“.

„Oni v dolech byli dobrovolně, vydělali si tam spousty peněz“- jakýsi důchodce

Argumenty? Historická fakta? Věci, které nikoho ze zúčastněných bolševiků nezajímaly. Soudruzi předvedli v praxi, jak se čtyřicet let ohýbaly dějiny tak usilovně, že tomu mnozí uvěřili.  

„V únoru čtyřicet osm byl konečně nastolen demokratický režim“ – Petr Šimůnek, místopředseda KSČM
„Únor 48 otevřel cestu k naději lidstvu“ - Marta Semelová

Rudá Marta a soudruh Šimůnek ve svých projevech nezklamali a nepřekvapili. Dřív se střílelo do dělníků, Gottwald přinesl ráj na zem, musel se bránit před zaprodanci imperialismu, všechno bylo zadarmo, země kvetla a všichni byli šťastni, zatímco dnes žijeme div ne na úrovni banánové republiky, kde lidé zmírají hlady na pochodu.

Na závěr si všichni zapěli Internacionálu. Falešnému zpěvu už nijak neuškodilo mírné vyrušení v podobě tlučení na kastrůlek od přítomné dámy, která příval hnusu a svinstva, které se řinulo z úst Semelové se Šimůnkem, nevydržela. Nebylo divu. Živý obraz ve skanzenu totality by nevyvolal takové mrazení v zádech.

Policie si protentokrát dala záležet, takže už neignorovala srabácky schované xichty některých komsomolců, ani rudé hadry, kterými se oháněli. Snad jednoho dne dospěje do stádia, kdy rudé vlajky se srpem a kladivem budou sundávat stejně aktivně, jako vlajky s hákovým křížem. Ale to možná bude ještě dlouhý proces.

„Gottwald nechal popravit jen kolaboranty“ – Ladislav Kašuka, komsomolec

Lidé z nadace Milana Paumera Gottwaldův hrob symbolicky ozdobili trnovým věncem z ostnatého drátu a se jmény všech popravených. Na hrobě vydržel jen několik minut, než ho některý ze soudruhů vzal a zahodil.

Mnou vhodně naaranžované fotografie Milady Horákové a Heliodora Píky vydržely na hrobě poprvé minutu, na druhý pokus dobrých pět minut, než si jich všimli bystroocí důchodci s pořadatelskými kartičkami na klopách.

Bylo zajímavé sledovat, jaký výraz hnusu se zračil ve tvářích rudých důchodců, když hleděli na fotografie Horákové, Píky a faráře Toufara.

„Napadni mě. Dělej. Tak dělej!“ – Ladislav Kašuka, komsomolec

Mladí komsomolci jsou velmi svérázná součást koloritu vzpomínkových veselic rudých důchodců. Až na pár vzácných výjimek jsou přesnou kopií svých přestárlých soudruhů. Brutální, tupí, hloupí, neschopní uznat žádný argument, mnozí svou hysterií a duchaplným výrazem připomínají spíše omylem propuštěného, silně paranoidního lobotomika s inteligencí améby. A jen Bůh ví, kde se v jejich řadách vzala sympatická slečna, která sice slova Internacionály neznala, zato se tvářila jako fanynka Justina Biebera při finále koncertu svého idola.

A pochopitelně, co udělá taková neinteligentní osůbka ve chvíli, kdy se jí řekne nepříjemná pravda? Nezapne svých pět mozkových buněk, nezačne se dohadovat. Začne řvát, začne být hysterická, začne se vztekat, provokovat a vyvolávat rvačku. Tak jako mladí hoši s rudým praporem po informaci, že mnoho z jejich únorových idolů byli konfidenti gestapa.

Není nic optimistického, co by se dalo napsat na závěr. Stále jich je hodně, stále je lidi volí, stále mají svou věrnou základnu, která bohužel stále nevymírá. Snad jen celé povídání uzavřít otázkou jednoho ze soudruhů…

„Bejval jsem úderníkem, členem brigády, měl jsem se dobře. A co mám dneska?“

Hovno, soudruhu. Dneska už máš, zaplať Bůh, už jen to hovno…

Poděkování patří lidem z nadačního fondu Milana Paumera, Martinovi Vernerovi za to, že skrz Facebook poskládal početnou skupinu odpůrců komunistů, panu Šináglovi a všem dalším, kteří se zůčastnili.

Autor: Dusan Makovsky | pondělí 25.2.2013 20:55 | karma článku: 45,38 | přečteno: 8258x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Břetislav Olšer a jeho falšování historie, aneb Semelová náš vzor

Nedá mi nereagovat na poslední blog Břetislava Olšera, ve kterém svérázným způsobem vykládá historii druhé světové války a zjevné lži předkládá jako fakta.

2.3.2014 v 14:10 | Karma: 37,12 | Přečteno: 2395x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

Dlouho jsem přemýšlel, čím okomentovat vystoupení komunistky Semelové v dnešním Hydeparku České televize. Bral jsem to ze všech stran, několikrát rozepsal, po vymazání sprostých slov zklamaně koukal na prázdnou stránku, nakonec jsem se rozhodl, že lépe než já její vystoupení okomentují paragrafy trestního zákoníku.

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75 | Přečteno: 3487x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Od Marxe k Bátorovi za jeden den? S prstem v nose

Po delší době se vrátím k seriálu o výrazných osobnostech rudého mládežnického hnutí. Tentokrát s poněkud pikantním nádechem.

12.2.2014 v 18:52 | Karma: 20,90 | Přečteno: 1856x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Pozvánka – Setkání nad lustračním a služebním zákonem

Lustrační a služební zákon jsou aktuálně poměrně frekventovaným tématem v médiích. Oba jsou obestřeny řadou mýtů, polopravd a omylů, málokdo z běžných občanů ví, proč jsou tyto zákony důležité, čemu brání a proč vlastně vznikly.

6.2.2014 v 8:05 | Karma: 10,74 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Julius Streicher by byl na ABB hrdý

Julius Streicher vydával v Německu týdeník Der Stürmer, proslulý antisemitismem, vyhroceným dokonce až za hranice snesitelnosti špiček tehdejšího nacistického Německa. Mottem týdeníku byl výkřik „Die Juden sind unser Unglück!„. Historii Streicherova díla přeskočím, najde si ji snadno každý na internetu. Od začátku, přes vybrané citace až po hořký konec samotného vydavatele.

27.1.2014 v 17:02 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1316x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Digitální stavební řízení od července bude, slíbil Bartoš. Provoz přirovnal k D1

25. dubna 2024

Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš ve čtvrtek prohlásil, že digitální stavební řízení bude...

Deník Metro rozšiřuje regionální zpravodajství a zvyšuje náklad

25. dubna 2024

Deník Metro z portfolia mediální skupiny MAFRA posiluje přítomnost v regionech a zároveň zvyšuje...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  16:50

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Podvody přesáhly pět milionů, žalobce viní pojišťováka i jeho otce lékaře

25. dubna 2024  16:23

Z pojistných podvodů s celkovou škodou přesahující pět milionů korun obžaloval krajský státní...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál