Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zeman? Ne, díky!

(autor textu: Jan Hodic) Za poslední týden jsme měli na facebooku poněkud nadstandardní předvolební situaci. Normálně bývá frekvence cca co hodina to status, tento týden jejich výskyt připomínal střelbu ze samopalu. Ve finále se vyprofilovalo např. v mém případě cca 5-8 Freunde, lajkující všechno co se týče voleb a hromada zhnusených lidí, kteří při slově volby patrně skáčou z okna. 

Nedivím se. Ano, veřejný prostor zde na modré xichtoknížce jsme my, fanoušci Knížete zaplnili bezezbytku tak, že někteří voliči z kola prvního prohlašují že volit nejdou a že mají volby k snídani, obědu, k večeři, zkrátka a dobře celodenně. Lidsky chápu a vyjadřuji porozumění. Snad stojí za malé skromné vysvětlení, co k takové produkci statusů proměnlivé kvality člověka vede a proč Karel a ne Zeman. V tomto textu si dovolím odhalit své skromné politické nitro a zároveň slibuji, že do pátka už jako ne.
První kolo bylo fajn. Facebook nám významně pomohl dostat Knížete do kola druhého a zaplavením jeho se úsilí naše zadařilo. Nelze se divit naší chuti dále takto pokračovat. Kdo nám to tedy v druhém kole kandiduje, proč je mou volbou Karel a proč bych jej doporučil i levicovým voličům? Jednoduše. Zeman se pokouší vzbudit ve voličích že je autentickým kandidátem levice. Tvrdí že je proti vládě, že bude zastávat práva chudších vrstev a nevím co ještě. Ba dokonce se postavil do pozice jakéhosi vévody co brání České země před návratem těch, kteří zde žili 700 let a často měli jen smůlu že mluvili německy. Ne, Dekrety tu nebudeme rozebírat, necháme si to na jindy, spíše beru jako velmi pozitivní, že se na nich dokáží oba kandidáti tak úžasně shodnout!

Miloš Zeman:

Tento systém nevznikl 25. února 1948. Tento systém má svoje genetické kořeny minimálně v porušování demokracie  po roce 1945. Ať už jde o transfer německého obyvatelstva předně v duchu stalinských migračních přesunů, ať  už jde o zákaz agrární strany… tak to byl rok 1991

Každý dokument, a Benešovy dekrety jsou takovým dokumentem, musíte posuzovat v daném historickém kontextu. Já jsem byl první politik, který jasně řekl, že Benešovy dekrety jsou vyhaslé a byl jsem za to mnohokrát kritizován a přesto jsem měl odvahu to říci prostě proto, protože si myslím, že je to pravda. (ČRo Radiožurnál 28.února 2002)

Karel Schwarzenberg: "Já jsem vždy říkal a na tom trvám, že to, co jsme v roce 1945 spáchali, by dnes bylo odsouzeno jako hrubé porušení lidských práv. Asi by se tehdejší vláda včetně prezidenta ) Beneše ocitla v Haagu". V prohlášení konstatoval: " Nezpochybňuji poválečné uspořádání, je neměnné, ničí majetek v České republice není ohrožen," (iHned 19. ledna 2013).

Já osobně se domnívám, že je krásné když se na něčem oba prezidentští kandidáti shodnou. Ten první tvrdí, že názory nemění s časem jen blbec, mám za to, že jeho PR tým si to patrně myslí taky. Je to fajn. Tenkrát prostě Zeman v roce 1991 neměl voličskou základnu, nehrozil odliv hlasů pro nepopulární názory a ČSSD teprve na vzestup čekala. V roce 2002 zase nehodlal dále kandidovat, stranu po něm převzal Vladimír Špidla a taktéž zde nebyla zodpovědnost za volební výsledek. Hezké. Oproti tomu Schwarzenberg řekl svůj názor v moment, kdy mu jde o zlatý stupínek politické kariéry a naopak Knížete serval za de facto vlastní slova. Názorová stálost někde k nule. Popojedeme.

Myslím si, že když někdo žádá o náš hlas, měli bychom se podívat jak vypadá jeho chování, když má moc. To je na zkoušku dobrý lakmusový papírek.

Píše se rok 1996. Volby dopadly pro pravici zklamáním, nelze sestavit vládu. Do dění zasahu prezident Havel a vzniká tzv. "první opoziční smlouva", kde se vymezí za jakých podmínek bude fungovat menšinová vláda pravice. Super, kucí se domluvili (Zeman+Klaus). Ani slovo ovšem o rozdělení dozorčích rad, nemožnosti shození vlády opozicí a dalších událostech světlých zítřků.

1997: pád vlády. Sarajevský atentát, ODS prala špinavé peníze přes Švýcarské banky a vymyslela si takové sponzory, jako jednoho maďarského důchodce, který již asi deset let nežil. (podobnou strategii zvolil třeba nedávno Zeman na zakrytí penězovodů Lukoilu- jedna matka na mateřské dovolené ani netušila, že mu nějaký půlmilion poslala). Nastupuje Tošovského vláda, která za rok svého působení třeba rozjede privatizaci Mostecké Uhelné Společnosti

1998: předčasné volby. Jediná možná varianta je nakonec opět spolupráce ODS a ČSSD. Jo, chápu. Rád bych ing. Zemana upozornil že i já umím počítat do dvou set. V čem je problém? Ve všem dalším. Opoziční smlouva 2.0 totiž přináší do politiky nebývalou stabilitu i co do pohledu na dozorčí rady (aby se na každého z obou "vládních" stran dostalo se vymetou všichni dosavadní jejich členové ven), zcela nový pohled na policejní sbory, kdy absurdními zásahy do jejich činnosti se jim zcela znemožní činnost. Některé skončí úplně (SPOK), některé přežívají.

Rok 2010: diskuse na GJR Chrudim. Mnou vznesený dotaz na podstatu Oposmlouvy je zodpovězen stylem, že vůbec nevím o smlouvě z roku 1996 (chybná premisa) a že je to v západních zemích normální. Jenže, pane Zemane, v západních zemích je normální se domluvit na menšinové vládě, ale ne na tom, že si rozkuchám stát na dva kusy jak poražené prase aby zbyla koryta na všechny zúčastněné a také se tam obvykle neparalyzují policejní sbory. Rovněž se nezneužívá ústavní většina k vyštípání malých stran - Zeman na toto strašně rád reaguje D'Hondtovým dělitelem - ne, přátelé, to co navrhli nebyl D'Hondt, to byl jakýsi zprasený zemano-klausovský koeficient. Jeho argumentace na obhajobu také neobstojí ve světle dalších jeho výroků. Toto v podstatě zesiluje systém dvou stran. Prosím o korekturu pokud se pletu, ale není toto náhodou v kontrapunktu s tvrzením SPOZ o zavedení prvků přímé demokracie?

A dostáváme se ke starým známým kauzám. Zeman ve svém předvolebním spotu, nad kterým jsem slzu uronil, kde jak způsobný dědeček stromy objímá a diváka dojímá tvrdí, že lidé mají dost zlodějiny. Ptám se: proč tedy do politiky leze zpět??? Odpíchněme se na chvíli od tvrzení veleváženého, v roce 2006 neznámo kým zastřeleného Františka Mrázka, který prohlásil "Mlhovi jde o moc, nechce si zkazit tvář, zato Profesor má peníze rád". Právě z období jeho vládnutí pochází nebývalá úroveň korupce, klientelismu a rozkrádaček. Například Mostecká Uhelná. Pro nezasvěcence jak získat celou firmu za cenu půlky: to se zprivatizuje jedna půlka, ta se vytuneluje a za peníze první půlky koupíme tu druhou.

Zeman s gracií svou vlastní prohlásil, že Tošovského vláda privatizaci MUS dokončila. Lže. Ba dokonce se ani nemůže vymlouvat na to, že by přišel do kanceláře a leželo mu to hotové na stole. Na privatizaci oné výhodně koupené druhé půlky stojí podpis jeho a V. Špidly z léta 1999! Tedy již v době co byl stihl vyměnit prvního ministra financí (ten předchozí, odborník na tunelování kočárkáren Ivo Svoboda putoval v klepetech ze Strakovky). On si dovolí tvrdit v přímém přenosu že za to není odpovědný, co? Rádio Jerevan má větší výpovědní hodnotu než Milošovy kecy o době jeho vládnutí.

Olovo. Nechť máme političku, nechť je nám nepohodlná. Pak musíme vyrobit spis, kde ji totálně znemožníme. Jak? Fakeový spis o prostituci. Přátelé, gentlemani, tohle by jeden zvracel. Krade leckdo, ale obvinit ženu z prostituce je fakt už silný kafe. Fuj.

Srba, Slonková. No, mám radost že o této věci můžeme říci že si ji i někdo odseděl. Máme novinářku, která o nás nepěkně píše. Není nic jednodušší než ji dát zabít. Super. Vždy jsem si myslel, že žiji ve střední Evropě a ne v Rusku. Srba si to odseděl a Slonková žije, dej ji pánbůh věčnou slávu.

Kauz je řádově několik desítek od velkých a známých (Štiřín, Bamberg...) po jiné, menší.

Píše se rok 2003. Domovská ČSSD odepsala Zemana a umožnila Václavu Klausovi sedět na hradě. Vím, ti kluci vypadají že si pomáhají, když je jim nejhůř, což je jistě pravda (dnes), ale vždy je lepší být ze dvou první. Zeman volbu prohrál. Odbelhal se na Vysočinu a začal se tvářit jako šťastný důchodce. Chyba lávky, zrada se nezapomíná.

Pokud toto čte nějaký levičák, nechť zbystří. Zeman bude patrně hrobař levice v Čechách. Bude se chtít mstít a on to udělá. Jestli bude ČSSD za rok a půl sestavovat vládu a vládnout bude, budou to pro ni roky pekla. Z Hradu vahou svého slova rozbije Socialisty na dvě strany, bojující spolu o moc a zmatený levicový volič najednou nebude vědět koho. Hrábne po třetí. Jestli chcete vidět KSČM s 25% hlasů jako hegemona vlevo, pak umožněte Zemanovi usednout na Hradě. apeluji zejména na levicovou kavárnu. KSČM nemá absolutně připravený žádný smysluplný program. Požene tento stát do shodků a ve výsledku na to doplatí pouze "obyčejný" nízkopříjmový občan. Totální neznalostí ekonomie si bude počínat jak malé dítě se sirkami. Ano, znemožní se. Možná i navždy, ale cena bude strašná. Levice v Čechách se pak octne na stejné pozici jako z počátku 90. let.

Zeman není autentický levičák, Zeman není ani kryptopravičák, Zeman je jednoduše autentický demagog a populista. Jeho porážka dá naději, že v budoucích volbách se bude rozhodovat dle idejí a ne dle uměle vyvolaných strachů. Společně s Klausem apelují na nejnižší pudy, nevzpomínajíce na svá vlastní slova. Nemluvě o vulgaritách a urážkách, kterými s oblibou častoval své oponenty.

Závěrem mi dovolte pár slov k jeho vztahu k novinářům. Kdysi s prohlášením "Je třeba, aby taková žurnalistická žumpa jako Respekt konečně zanikla" jej zažaloval o 170 milionů korun. Tož zeptal jsem se jej v roce 2010 osobně proč. Jeho odpověď byla "napsali o ministrech z mé vlády že kradou". Inu zeptal jsem se jej jak to tedy dopadlo - logika je jednoduchá: buďto máme nárok na odškodnění za pomluvu, nebo nemáme a pak měl Respekt pravdu. Jeho výborná odpověď, na půl úst mimo mikrofon (seděl jsem v první řadě): dal jsem to někomu na starost a už jsem se o to nestaral. Super. Zažaluji někoho o 170 mega a vykašlu se na to. No, Miloši, jestli ti takhle byla jedno státní kasa když tví kamarádi si z ní dělali dojnou krávu tak bys rozhodně prezidentem být neměl.

Každý má své klady, každý má své zápory. Ponechme bokem paranoidní tvrzení o Bilderbergu, ke kterým dnes přibyla Zemanova argumentace dalším vtipným dílkem populárního guru českých antisemitů a paranoiků AB (CD) Bartoše a podívejme se na druhého kandidáta. Argumentace proti němu bývá takováto:

Není Čech: jeho otec by asi nebyl žádán okupační správou o změnu národnosti, kdyby již Němcem byl.

Privatizačka rodových statků: ano, nechal se vydírat jedním idiotem, který se rozhodl mu pozdržet majetek, na který právo měl, měl rozjednané i kupní smlouvy. Podstatné je, že to řekl. A nezatlouká jako Zeman. K tomu, že se využilo rakouské právo a vznikl judikát že může dědit coby adoptovaný dospělý nelze než dodat že v civilizovaných zemích to možné je. Eurofederalista Zeman by měl křičet hurá.

Becherovka: milí národovci z SPOZ, byly zde dvě možnosti. A vám by se jistě nelíbil německý Stock.

Panstvo, kníže má své mouchy, sám o nich mluví a přizná i své minulé chyby. Rétorika nám pokulhává, občas si zdřímne a v řeči zadrhává, nämlich když se o tom vyjádřila taková persona jako Václav Klaus ml. tak na tom něco asi bude (sám by měl raději mlčet). Má svoje chyby jako každý jiný člověk. Raději však budu mít i prezidenta němého než prolhaného až na půdu, demagoga a herce. Kníže má své mouchy, ale i můj hlas.
Jan Hodic

Prostor na blogu jsem poskytl Honzovi Hodicovi, kterému stále nebyl zaktivován jeho vlastní blog, 

 

 

 

Autor: Dusan Makovsky | pondělí 21.1.2013 22:04 | karma článku: 24,66 | přečteno: 1350x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Břetislav Olšer a jeho falšování historie, aneb Semelová náš vzor

Nedá mi nereagovat na poslední blog Břetislava Olšera, ve kterém svérázným způsobem vykládá historii druhé světové války a zjevné lži předkládá jako fakta.

2.3.2014 v 14:10 | Karma: 37,12 | Přečteno: 2395x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

Dlouho jsem přemýšlel, čím okomentovat vystoupení komunistky Semelové v dnešním Hydeparku České televize. Bral jsem to ze všech stran, několikrát rozepsal, po vymazání sprostých slov zklamaně koukal na prázdnou stránku, nakonec jsem se rozhodl, že lépe než já její vystoupení okomentují paragrafy trestního zákoníku.

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75 | Přečteno: 3487x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Od Marxe k Bátorovi za jeden den? S prstem v nose

Po delší době se vrátím k seriálu o výrazných osobnostech rudého mládežnického hnutí. Tentokrát s poněkud pikantním nádechem.

12.2.2014 v 18:52 | Karma: 20,90 | Přečteno: 1856x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Pozvánka – Setkání nad lustračním a služebním zákonem

Lustrační a služební zákon jsou aktuálně poměrně frekventovaným tématem v médiích. Oba jsou obestřeny řadou mýtů, polopravd a omylů, málokdo z běžných občanů ví, proč jsou tyto zákony důležité, čemu brání a proč vlastně vznikly.

6.2.2014 v 8:05 | Karma: 10,74 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Julius Streicher by byl na ABB hrdý

Julius Streicher vydával v Německu týdeník Der Stürmer, proslulý antisemitismem, vyhroceným dokonce až za hranice snesitelnosti špiček tehdejšího nacistického Německa. Mottem týdeníku byl výkřik „Die Juden sind unser Unglück!„. Historii Streicherova díla přeskočím, najde si ji snadno každý na internetu. Od začátku, přes vybrané citace až po hořký konec samotného vydavatele.

27.1.2014 v 17:02 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1316x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Týden z pohledu člověk, který nestíhá

Běžně sleduji zprávy a snažím se mít dobrý přehled. V minulých dnech mi to ale přemíra práce nedovolila a tak jsem vnímal dění více méně okrajově. Jak vypadá souhrn událostí z pohledu toho, kdo prostě nestíhá?

25.1.2014 v 12:56 | Karma: 11,38 | Přečteno: 360x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Od pendreku k Ústavě

Tři setkání s komunistickým poslancem Ondráčkem během pětadvaceti let mého života.

12.1.2014 v 8:22 | Karma: 33,75 | Přečteno: 1337x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Potřebujeme lustrační zákon

Lustrační zákon představuje jedinou pojistku, která, byť ne dokonale, chrání státní aparát před vlivem lidí, spjatých s represivními orgány komunistického režimu. Není to zákon ideálně napsaný, obchází se všemožnými způsoby, ale přesto lepší zákon v současné podobě, než zákon žádný.

4.12.2013 v 7:25 | Karma: 21,18 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

MILUJU DĚTI… ALE CHCI TI USEKNOUT HLAVU A VYRVAT VAGÍNU

Představme si člověka. Na první pohled asi slušného, dobře situovaného, mladého muže. Má rodinu, krásné děti, které miluje a rád se s nimi pochlubí. Má přátele, rodiče, nejspíš manželku, kteří ho považují za fajn chlapíka, milujícího muže a milovaného syna. Vcelku idylka.

11.10.2013 v 18:37 | Karma: 26,73 | Přečteno: 2499x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

KANDIDÁT ČSSD Z BRNA PRAVDĚPODOBNĚ PORUŠOVAL ZÁKON O ADVOKACII

Bývalý starosta MČ Brno – střed a současný kandidát do poslanecké sněmovny za Sociální demokracii Michal Bortel pravděpodobně hrubým způsobem porušoval zákon o advokacii. Ačkoliv hodlá v parlamentu zákony tvořit, sám nedokáže dodržovat ani ta základní, závazná pro výkon advokacie.

11.10.2013 v 7:21 | Karma: 23,87 | Přečteno: 784x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Pro Babiše ne, aneb je čas jít o dům dál

Dovedu si představit jen velmi málo nedůvěryhodnějších osobností, které propadly mesiášskému komplexu a snaze za každou cenu spasit kohokoliv, ať už o to stojí nebo nestojí, než je pan Babiš.

26.6.2013 v 23:01 | Karma: 24,56 | Přečteno: 1038x | Diskuse| Ostatní

Dusan Makovsky

10 nejčastějších lží o komunistech a socialismu

Snad každý se někdy setkal s argumenty, obhajujícími komunistickou stranu a období, kdy se tato strana v naší zemi snažila do života uvést experiment zvaný socialismus. A je charakteristické pro lidskou povahu, že úplně špatné se snaží z paměti vymazat a co se vymazat nepodaří, alespoň uzpůsobí do podoby technicolorové, takřka laskavé vzpomínky.

25.6.2013 v 9:08 | Karma: 43,01 | Přečteno: 14091x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Milošu, kde jsi?

K právě probíhajícím povodním se v médiích vyjádřil kde kdo. Od vlády až po obyčejné náhodné kolemjdoucí. Od včerejška ale chybí vyjádření toho nejvyššího z nejvyšších, Miloše Zemana.

2.6.2013 v 21:48 | Karma: 30,22 | Přečteno: 2252x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Den dětí nevesele, na dětském hřbitově v Ďáblicích

Na vzdáleném konci hřbitova v Ďáblicích je místo, o kterém mnoho lidí netuší, že vůbec existuje. U zdi se nacházejí šachty hromadných hrobů, plné pozůstatků lidí, umučených a popravených nacistickým a komunistickým režimem. V hromadných hrobech tak vedle sebe leží těla Gabčíka, Kubiše, Morávka, ale i Zdeny Mašínové či faráře Toufara. Dlouhá léta bylo tento kout hřbitova jen skládkou a zanedbaným koutem bez špetky piety.

2.6.2013 v 7:18 | Karma: 36,82 | Přečteno: 3677x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Místopředsedové Starec a Škromach, lháři ve vedení ČSSD

ČTK vydala zprávu o výzvě k dodržování Bohumínského usnesení, předané vedení ČSSD zástupci antikomunistických iniciativ. Součástí zprávy je i citace místopředsedy strany Starce, který se vyjádřil ve smyslu, že ze strany ČSSD je Bohumínské usnesení dodržováno.

25.5.2013 v 7:34 | Karma: 27,08 | Přečteno: 1089x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Jak nám v Lidovém domě nechtěli nalejt aneb demokracie ČSSD v praxi

Platforma bez-komunistů.cz ve středu 22. května uspořádala happening před Lidovým domem, během kterého předala vedení ČSSD výzvu k dodržování stále platného Bohumínského usnesení a připomněla představitele Sociální demokracie zavražděné a umučené komunisty.

23.5.2013 v 16:01 | Karma: 32,66 | Přečteno: 2070x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Socialisté, dodržujte, co jste si sami usnesli

Bohumínské usnesení je stále platný závazek, který byl přijat na 27. sjezdu ČSSD v roce 1995.

21.5.2013 v 16:00 | Karma: 37,32 | Přečteno: 3339x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Dialog – stalinistický měsíčník, napojený na KSČM

Ano, Stalinovi vděčíme za to, že se českoslovenští komunisté a spolu s nimi náš lid správně orientoval v poválečné situaci, v procesu národní a demokratické revoluce, jež přerostla v revoluci socialistickou zásluhou gottwaldovského vedení, které zmařilo puč reakce v únoru 1948, jež usilovala o restauraci kapitalismu.

8.5.2013 v 9:31 | Karma: 28,43 | Přečteno: 1411x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Ještě že ta Horáková dostala provaz, aneb první máj ve Fučíkárně

Tušil někdo z vás, že Milada Horáková byla prostitutka a že vraždila malé děti? Že máme lesy plné zavražděných podnikatelů? Že kdo má židovské předky, je fašista? Že Nečas s Kalouskem jsou krvavé bestie, horší než Stalin? A že v Bohnické léčebně dávají propustky zájemcům o účast na prvomájové veselici?

2.5.2013 v 6:30 | Karma: 47,85 | Přečteno: 39538x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Jak jsem se nestal neonacistou

Dostal jsem předvolání k výslechu. Prý jako majitel domény www.hitlerjugend.cz propaguji a podporuji nacismus. Nevadí, že na této doméně načítám obsah webu www.komsomol.cz, vadí jméno domény.

27.3.2013 v 10:27 | Karma: 39,80 | Přečteno: 3795x | Diskuse| Politika
  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál