Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zemanův poradce byl aktivní komunista. Diskutujme o tom

Jsou věci, které člověk změnit může a věci, které neovlivní, ani kdyby se na hlavu stavěl. A žádné dno není tak pevné, aby se nedalo prokopat ještě hlouběji. Čehož je Václav Klaus mladší živoucím důkazem.

Hysterie z možného zvolení Karla Schwarzenberga nástupcem Václava Klause zřejmě stále nedostoupila svého vrcholu. Fanatičtí zastánci Miloše Zemana trpí akutním nedostatkem faktických pozitivních argumentů, kterými by svého favorita podpořili a tak ve snaze umotat z prdu ruční granát sahají k argumentům naprosto zcestným a absurdním.

Dokud se z jejich strany ozývaly jen výkřiky o svět ovládajícím Bilderbergu či NWO, o kterém krásně prohlásil v diskusi jeden z voličů Miloše Zemana „je členem skupiny, která zavraždila Michaela Jacksona“, byla to sranda. Mentální slabost autorů oněch výkřiků byla zjevná, nijak ji nemohly poškodit ani závažné informace o upírských předcích, či středověké genocidě českého národa jeho předky.

Horší byly sofistikovanější metody, kdy klady byly vydávány za zápory a byly silně naředěné snůškou lží a spekulací, jako například v článku A. B. Bartoše o tom, jak otec Karla Schwarzenberga udával židy, byl jedním z význačných nacistu podporovaným špičkami Třetí říše a sudeťáků a jak je rod Schwarzenbergů pevně spjat se spoluprací s těmi odpornými židy. Což sice bylo zmíněno jen mimochodem, ale čtenáři by to nemělo být skryto, protože „židi jsou špatní, žáno a kdo volí Švarcmberka, volí nový světový pořádek pod taktovkou Kohna a Roubíčka“. Pro mnoho z příznivců Miloše Zemana se tento článek stal mantrou, kterou stále dokola citují, ohánějí se jím, jako kropenkou plnou svěcené vody, protože konečně dostali do ruky slibného bubáka. To, že je článek snůškou lží, polopravd a šílených konspiračních teorií a že jeho autor je těžce excentrický židobijec a bylo by vhodné před použitím zapojit mozek už ale velkou část voličstva Miloše Zemana nezajímá. Mají svou pravdu a co je víc.

Ovšem, pořád jde jen o výmysly, které jde s trochou zdravého rozumu hodit přes palubu a mávnout nad tím rukou. Prozatím nejhorší a nejubožejší roli v předvolebním boji hraje syn Václava Klause, kterému nestačilo znemožnění se parodováním příšerného zpěvu Karla Schwarzenberga, ale pustil se do vytahování hříchů vyženěných příbuzných.

Ano, bylo ubohé, když se jeden postižený vysmíval nedostatkům jiného člověka. Václav Klaus mladší se tím dostal na úroveň Roma, který se slovy „černá svině“ seřezal černocha. Ocitl se tím na morálním dně a ztratil poslední zbytky respektu, který jsem vůči němu choval. Takovéto znemožnění asi Václavu Klausovi nestačilo, popadl kyblíček, lopatičku a rozhodl se zavrtat do toho bahna na dně ještě hlouběji.

Do boje proti Schwarzenbergovi vytáhl hnědého bubáka fašismu. Argumenty o fašistické minulosti otce Karla Schwarzenberga dokládá citací z knihy Standy Mottla, nicméně tyto informace byly historiky dávno vyvráceny. Naopak je zdokladováno a doloženo, že šlo o vlastence a aktivního bojovníka proti fašismu.  Možná právě proto vytáhl ze šuplíku Schwarzenbergova tchána, kde o minulosti spjaté s nacismem nemůže být pochyb. Ovšem, jsou hříchy předků, nebo snad lépe řečeno vyženěných příbuzných důkazem morální zvrácenosti a důvodem pro nezastávání nejvyšší státní funkce? Nebo je to jen ubohé a chabé hledání si důvodů ve stylu „a vy zase mlátíte negry“ tam, kde už jinou špínu nelze najít?

Ne, nebudu tvrdit, že Karel Schwarzenberg je blanický rytíř ve zlaté zbroji. Má své mouchy, pro hodně lidí nepřekonatelné. Dají se ale pojmenovat bez ztráty vlastní sebeúcty. Můžeme si říct, že Karel Schwarzenberg je nevolitelný pro svou spjatost s Kalouskem, pro svůj, někdy přehnaný eurooptimismus, pro podporu evropských záchranných fondů, pro eurofederalismus, pro podporu zelených, pro podporu Izraele, pro podporu Kosova, pro obdiv k Havlovi… Což pro někoho to mohou být důvody k nevolení, pro někoho naopak důvody ke zvolení, každému co po chuti.

Nevolit Karla Schwarzenberga pro jeho postoje je naprosto fér, protože to jsou věci, které sám ovlivnil, sám si je vytvořil, jsou výsledkem jeho postojů a myšlení.

Diskutovat o tom, že vyženěný příbuzný nebo předek byl to či ono je naprosto mimo mísu. Pokud sáhnu do historie naší rodiny, tak děda na Slovensku býval velmi aktivní hlinkovec, má maminka byla v Hlinkově mládeži a vítala doktora Tisa při jeho návštěvě Liptovského Mikuláše. Ve svých patnácti byla zamilovaná do esesmana a dlouhá léta ji prý strašila vzpomínka na jeho popravu během SNP. Jsem snad o to horší člověk? Mám díky tomu nižší morální kredit, než člověk s pěti generacemi bezúhonných předků?

Pojďme ale použít výzvu Václava Klause s drobnou obměnou. Nepovídejme si o příbuzných Karla Schwarzenberga, kteří jsou neovlivnitelnou minulostí a podiskutujme si o blízkých spolupracovnících Miloše Zemana, u kterých je, na rozdíl od hraběte Hardegga, veliká  šance, že díky Miloši Zemanovi získají vlivná místa.

Podiskutujme si například o minulosti Zdenka Zbytka, bývalého velitele bojových divizí ČSLA, který volal po povolání tanků na demonstranty v průběhu listopadu 1989 a v současnosti úspěšného obchodníka s Ruskem.

Podiskutujme si o minulosti Miroslava Šloufa, jeho aktivní komunistické minulosti, jeho vztazích s takzvanými kmotry, jeho roli v přípravě vraždy Sabiny Slonkové, podivných privatizacích , úplatcích,  odposleších ve Štiříně, o diskreditační akci Olovo, napojení na ruské impérium Lukoil, přátelství s Kavanem, Srbou, Mrázkem…

Myslím, že tohle by byla diskuse o vhodnosti jednoho z kandidátů pro presidentský úřad mnohem plodnější, argumentačně zajímavější, neznamenala by žádnou ztrátu sebeůcty, prokázala by snahu o objektivní posuzování současnosti a v neposlední řadě by vyvrátila dohady, že za hysterií Václava Klause je snaha zakrýt hříchy vlastního otce a dostát zákulisním dohodám a kšeftům s Milošem Zemanem.

Autor: Dusan Makovsky | pátek 18.1.2013 19:02 | karma článku: 31,35 | přečteno: 1684x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Břetislav Olšer a jeho falšování historie, aneb Semelová náš vzor

Nedá mi nereagovat na poslední blog Břetislava Olšera, ve kterém svérázným způsobem vykládá historii druhé světové války a zjevné lži předkládá jako fakta.

2.3.2014 v 14:10 | Karma: 37,12 | Přečteno: 2395x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

Dlouho jsem přemýšlel, čím okomentovat vystoupení komunistky Semelové v dnešním Hydeparku České televize. Bral jsem to ze všech stran, několikrát rozepsal, po vymazání sprostých slov zklamaně koukal na prázdnou stránku, nakonec jsem se rozhodl, že lépe než já její vystoupení okomentují paragrafy trestního zákoníku.

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75 | Přečteno: 3487x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Od Marxe k Bátorovi za jeden den? S prstem v nose

Po delší době se vrátím k seriálu o výrazných osobnostech rudého mládežnického hnutí. Tentokrát s poněkud pikantním nádechem.

12.2.2014 v 18:52 | Karma: 20,90 | Přečteno: 1856x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Pozvánka – Setkání nad lustračním a služebním zákonem

Lustrační a služební zákon jsou aktuálně poměrně frekventovaným tématem v médiích. Oba jsou obestřeny řadou mýtů, polopravd a omylů, málokdo z běžných občanů ví, proč jsou tyto zákony důležité, čemu brání a proč vlastně vznikly.

6.2.2014 v 8:05 | Karma: 10,74 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Julius Streicher by byl na ABB hrdý

Julius Streicher vydával v Německu týdeník Der Stürmer, proslulý antisemitismem, vyhroceným dokonce až za hranice snesitelnosti špiček tehdejšího nacistického Německa. Mottem týdeníku byl výkřik „Die Juden sind unser Unglück!„. Historii Streicherova díla přeskočím, najde si ji snadno každý na internetu. Od začátku, přes vybrané citace až po hořký konec samotného vydavatele.

27.1.2014 v 17:02 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1316x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál