Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čechům možná nevadí návrat komunistů. Mně však ano

Podle Die Welt lidé v Čechách rezignovali a neřeší, jestli novou "hvězdou" na politickém nebi bude staronová KSČM. Co jsem viděl na demonstraci odborářů, co jsem si přečetl v hromadách hnoje diskusí pod články, podle toho co mi chodilo jako reakce do mailu to není až tak úplně pravdivé zhodnocení.

Ano, hodně lidí rezignovalo, je jim to jedno, hlavně ať příjde nějaký spasitel, ideálně z levé strany spektra, ale poměrně velká část lidí si tento comeback přímo přeje. Upírají k němu své naděje, doufají že tady zavládne ráj, který jsme na konci devětaosmdesátého roku opustili a mnozí i doufají, že se stroj času vrátí až do dob, kdy tady vládla jediná pravda a její nerespektování se trestalo kriminálem, koncentrákem a šibenicí. 
Dle mého selského názoru jsou všechny tři skupiny na velikém omylu. To že tady v příštích, ať už regulerních nebo předčasných volbách vyhraje levice drtivou prevahou je víc než jisté. A to nejen vinou některých špatných kroků současné vlády, ale především díky tomu, že se spousta úsporných změn dotkla životního nadstandardu běžného občana , které ovšem on sám považoval za standard. Nepopírám, že tady je i skupina lidí, kteří žijí na hranici bídy, nebo ještě pod ní, ale těch, kteří se do té situace nedostali vinou vlastní nezodpovědnosti nebude víc, než by se dalo považovat za statistickou chybu. Zbytek si vylepšoval nadstandard půjčkama na dovolenou, vybavení bytu, elektroniku, hypotéky, leasingy...
Stále ještě tady je generace lidí, kteří byli právě z dob socialismu zvyklí na to, že je někdo vedl za ručičku, že nebyli zodpovědni prakticky za nic, stát se postaral o práci, bydlení, zdravotní péči, jedinou starostí bylo okopávání zahrádny či leštění blatníku fungl nové stodvacítky, dostalo-li se na občana v pořadníku. A dnesku u těch lidí stesk po tom všem opět vyhrává. 
Ti lidé se nenaučili žít tak, aby byli v první řadě zodpovědni sami za sebe, za své činy, aby mysleli sami na to co bude až zestárnou, omaroděj, kdyby náhodou přišli o práci. Ne, stýskají si po tom, že se o ně stát nepostará a rádi by se do toho stavu zase vrátili.
A to je právě ten omyl. I kdyby se jejich vysněná vláda s účastí rudého spasitele vyplnila, nestane se nic takového, aby byli šťastni. Pravděpodobně se povolí u některých v současnosti přiškrcených penězovodů tak, aby plebs měl měsíčně o stokorunu, dvě víc. Ostatně, to stačí, občané budou levici velebit a vrchnosti ručku líbat. Naopak v tichosti budou dál utíkat sumy, proti kterým je Promopro zpronevěřená kostelní kasička, pod rukama pánů Hulínského a Rátha budou dál protékat peníze bůh ví kam, ze kterých ale šikovně občas odpadne kapička dolu na ulici.
Zcela určitě se nestane, aby komunisté získali takový poměr hlasů, aby hrozil návrat do doby socialismu, aby mohli uchopit moc pomocí třídního boje, jak občas sami hlásají. Budou v pozici malého, drzého spratka, který má ramena přes celá záda, ale který prostě musí občas držet hubu a krok, tak jak chce silnější brácha, v tomhle případě ČSSD.
Čeká nás ekonomický průšvih, ze kterého v konečném důsledku nebude mít nic stát a ani volič, ale rozhodně nás nečeká návrat k totalitě ve střihu padesátých let.
Zcela určitě ale výsledek voleb bude obrovským a nenapravitelným generálním pardonem pro to co se tady od roku 1948 dělo, bude to amnestie pro lidi, jako byli Vaš, Polednová, Grebeníček, Vondruška, pro všechny, kteří v kriminálech a koncentrácích mučili domnělé i faktické odpůrce režimu, pro všechny, kteří pohybovali soukolím tehdejší justice, které končívalo šibenicema, bude to generální pardon pro čtyřicet let za drátama, stát rozkradený a zplanýrovaný k nepoznání a bude to plivanec do tváře všech 262 popravených, tisíců zavražděných, bude to zlegitimizování desetitisíců zničených lidských životů. Bude to stejné, jako kdyby dnes v německé vládě seděli zástupci NSDAP.
Ale hlavně že si jejich volič koupí o pár lahváčů víc. Jiný zisk z toho stejně mít nebude.

Autor: Dusan Makovsky | úterý 24.4.2012 15:51 | karma článku: 34,32 | přečteno: 2239x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Břetislav Olšer a jeho falšování historie, aneb Semelová náš vzor

Nedá mi nereagovat na poslední blog Břetislava Olšera, ve kterém svérázným způsobem vykládá historii druhé světové války a zjevné lži předkládá jako fakta.

2.3.2014 v 14:10 | Karma: 37,12 | Přečteno: 2396x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

Dlouho jsem přemýšlel, čím okomentovat vystoupení komunistky Semelové v dnešním Hydeparku České televize. Bral jsem to ze všech stran, několikrát rozepsal, po vymazání sprostých slov zklamaně koukal na prázdnou stránku, nakonec jsem se rozhodl, že lépe než já její vystoupení okomentují paragrafy trestního zákoníku.

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75 | Přečteno: 3487x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Od Marxe k Bátorovi za jeden den? S prstem v nose

Po delší době se vrátím k seriálu o výrazných osobnostech rudého mládežnického hnutí. Tentokrát s poněkud pikantním nádechem.

12.2.2014 v 18:52 | Karma: 20,90 | Přečteno: 1857x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Pozvánka – Setkání nad lustračním a služebním zákonem

Lustrační a služební zákon jsou aktuálně poměrně frekventovaným tématem v médiích. Oba jsou obestřeny řadou mýtů, polopravd a omylů, málokdo z běžných občanů ví, proč jsou tyto zákony důležité, čemu brání a proč vlastně vznikly.

6.2.2014 v 8:05 | Karma: 10,74 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Julius Streicher by byl na ABB hrdý

Julius Streicher vydával v Německu týdeník Der Stürmer, proslulý antisemitismem, vyhroceným dokonce až za hranice snesitelnosti špiček tehdejšího nacistického Německa. Mottem týdeníku byl výkřik „Die Juden sind unser Unglück!„. Historii Streicherova díla přeskočím, najde si ji snadno každý na internetu. Od začátku, přes vybrané citace až po hořký konec samotného vydavatele.

27.1.2014 v 17:02 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1316x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Železniční koridor mezi Ostravou a Slovenskem stál, vlak tam srazil člověka

28. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  12:22

Nehoda v neděli dopoledne téměř dvě hodiny komplikovala provoz na hlavním železničním koridoru mezi...

Benda, Rouček, Dryml a další. Do europarlamentu kandidují známá jména

28. dubna 2024

Premium Nejen politickými proklamacemi a sliby lákají strany voliče. Součástí kampaní jsou i známé tváře....

Ukrajinská armáda na frontě postupně míří k bankrotu, varuje analytik

28. dubna 2024

Podcast Ukrajinská armáda na frontě čelí čím dál většímu tlaku. Především v Donbasu je situace kritická....

VIDEO: Paraglider se zřítil ze třiceti metrů na poušť. Sám si zavolal záchranku

28. dubna 2024  11:45

Třiatřicetiletý Anthony Vella testoval nad texaskou pouští severozápadně od Austinu motor BGD Luna...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál